Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Kvitová po boji překonala energickou Fernandezovou a v Paříži si zahraje osmifinále

Petra Kvitová neměla zatím na Roland Garros se soupeřkami problém. V prvním kole přehrála Francouzku Dodinovou a ve druhém kole si lehce poradila i s Italkou Paoliniovou. V boji o osmifinále se střetla s další tenistkou, s níž se dosud ve vzájemném zápase nepotkala. Kanaďanka Fernandezová, která zatím oba své předchozí zápasy musela rozhodnout ve třech setech, na začátku utkání překvapila svou energií a Kvitová musela dotahovat. Nakonec však ukázala svou sílu a zkušenosti, zvítězila 7:5 a 6:3 a popáté v kariéře si na Roland Garros zahraje osmifinále.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP autor: Michel Euler

Kvitová začala velmi dobře hned v úvodní hře, kdy se dostala ke dvěma brejkbolům, které díky dvojchybě soupeřky také využila. Vzápětí o brejk však přišla a Kanaďanka si posléze svůj servis udržela. Česká hráčka ale měla velký problém trefovat své míčky do kurtu, a proto podruhé v řadě ztratila své podání a po servisu Fernandezové prohrávala už 1:4.

Ani v dlouhém šestém gemu se Kvitová nevyvarovala chyb a po další ztrátě svého podání čelila setbolu. Ten se jí podařilo odvrátit a do zápasu se zase vrátila díky dvěma brejkům na stav 5:5. Kvitová se následně dostala do tempa a po chybách Kanaďanky na servisu podávala na vítězství v prvním setu, který si po výhře šesti her v řadě připsala za stavu 7:5 na svou stranu.

Start druhého setu připomněl začátek toho prvního, když Petra Kvitová sebrala Kanaďance její podání. Další vývoj byl však velmi vzdálený tomu, co jsme mohli sledovat předtím. Fernandezová se nedokázala vrátit ke své předchozí hře a od stavu 5:1 neuhrála ani gem, na rozdíl od Kvitové, která se dostala do vedení 3:0. Potvrzení brejku na 4:0 se však české hráčce nepodařilo a soupeřka snížila na 2:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová v Paříži prošla do osmifinále

Fernandezová se i v dalších hrách snažila dohnat ztrátu, ale Kvitová ji další šanci nenabídla a vítězství ztvrdila dvěma vítěznými míči na konci osmého gemu a mladou kanadskou tenistku nakonec porazila 7:5 a 6:3.

Semifinalistka antukového grandslamu z roku 2012 Kvitová je ve čtvrtém kole Roland Garros poprvé po pěti letech. "A to už je úspěch," usmála se v rozhovoru na kurtu Suzanne Lenglenové po úporné bitvě. "Moc jsem chybovala, ona hrála výborně a tlačila mě, ale byla jsem trpělivá. Tenis je o pár míčích a rychle se to otočí. Jsem opravdu ráda, že jsem to nějak vyhrála a jsem v dalším kole," oddechla si Kvitová.

Na antuce zaznamenala jubilejní 90. výhru v hlavní soutěži na okruhu WTA a další může přidat v pondělí proti Čang Šuaj. Nad Číňankou vede vzájemnou bilanci 3:2 a naposledy ji zdolala cestou za titulem předloni v Praze.

První hráč světa Novak Djokovič postoupil pojedenácté za sebou do osmifinále Roland Garros, čímž vyrovnal rekordní počin Rogera Federera a Rafaela Nadala. Srbský favorit si poradil s Kolumbijcem Danielem Galánem snadno 6:0, 6:3, 6:2. Dalším soupeřem Djokoviče na jeho cestě za druhým pařížským triumfem a 18. grandslamovým titulem bude Rus Karen Chačanov.

Výsledky tenisového French Open

Muži:

Dvouhra - 3. kolo:

Tsitsipas (5-Řec.) - Bedene (Slovin.) 6:1, 6:2, 3:1 skreč, Altmaier (Něm.) - Berrettini (7-It.) 6:2, 7:6 (7:5), 6:4, Carreňo Busta (17-Šp.) - Bautista Agut (10-Šp.) 6:4, 6:3, 5:7, 6:4, Dimitrov (18-Bulh.) - Carballes (Šp.) 6:1, 6:3 skreč, Fucsovics (Maď.) - Monteiro (Braz.) 7:5, 6:1, 6:3, Chačanov (15-Rus.) - Garín (Chile) 6:2, 3:6, 6:4, 6:2, Djokovič (1-Srb.) - Galán (Kol.) 6:0, 6:3, 6:2.

Ženy:

Dvouhra - 3. kolo:

Keninová (4-USA) - Baraová (Rum.) 6:2, 6:0, Džáburová (30-Tun.) - Sabalenková (8-Běl.) 7:6 (9:7), 2:6, 6:3, Čang Šuaj (Čína) - Burelová (Fr.) 7:6 (7:2), 7:5, Kvitová (7-ČR) - Fernandezová (Kan.) 7:5, 6:3, Siegemundová (Něm.) - Martičová (13-Chorv.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:0, Ferrová (Fr.) - Tigová (Rum.) 7:6 (9:7), 4:6, 6:0, Badosaová (Šp.) - Ostapenková (Lot.) 6:4, 6:3, Collinsová (USA) - Muguruzaová (11-Šp.) 7:5, 2:6, 6:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články