Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zvládla jsem to hrou i hlavou, přiznala pyšná Kvitová po startu v Paříži

Netrápila se myšlenkami, co všechno je potřeba dělat na antuce jinak. Petra Kvitová vlétla do Roland Garros výborně a prvním kolem prošla za 77 minut. Prvně si vyzkoušela novou zatahovací střechu centrkurtu a nezmatkovala. Francouzku Océane Dodinovou porazila 6:3 a 7:5. "Jsem pyšná, jak jsem to zvládla hrou i hlavou," přiznala.

Petra Kvitová na French Open
zdroj: ČTK/AP

Před cestou na letošní pařížský grandslam nehrála Kvitová žádný antukový turnaj, aby šetřila předloktí. Po vyřazení v osmifinále US Open na klouzavém povrchu jen trénovala a zápas na něm hrála až teď.

"První dny tréninku na antuce byly těžké, jako každý rok. V hlavě jsem to musela překonat a překonala," řekla sedmá nasazená hráčka po výhře nad Dodinovou.

"Nepřemýšlela jsem nad tím, jak se hýbat a co hrát. Antuka je přece jen jiná, skáče to jinak a věcí, na které je třeba se soustředit, je hodně," pochvalovala si Kvitová.

V ochozech dvorce Philippa Chatriera se sešlo několik desítek fanoušků, kteří podporovali domácí hráčku. "Říkala jsem si, lidi budou na její straně, a až pak si uvědomila, že jich tu není zase tolik," řekla Kvitová, i když na druhou stranu byla ráda, že vůbec nějací diváci zápasu přihlíželi. "Lepší než nic," přitakala.

Vedle nepříjemné soupeřky, která zvláště ve druhém setu hrála nad svoje poměry, se musela vypořádat i s podmínkami. Také druhý den turnaje panovalo v Paříži chladno.

"Zima je nepříjemná. Na nohy, na ruce, do toho se potíte, což je zvláštní. Ale je to tak, asi nemůžeme čekat v říjnu lepší počasí. Je potřeba se na to adaptovat," konstatovala Kvitová.

Počasí má vliv i na kvalitu míčů. Méně letí a od vlhké antuky se postupně "zvětšují". Měla štěstí, že dostala šanci hrát na hlavním dvorci. Ten má totiž od letoška zatahovací střechu, takže k utkání nastoupila i v dešti. "To bylo bezva. Byla jsem na něm poprvé a jsem ráda, že jsem urvala výhru," uvedla třicetiletá tenistka.

Petra Kvitová na French Open
zdroj: ČTK/AP

Tenisová "bublina" kvůli koronaviru v Paříži není podle hráček tak perfektní jako ta v New Yorku. Kvitová ale dodržuje všechna opatření a přehnané obavy nemá. "Asi bych neřekla, že se vyloženě bojím a dělám si starosti. Rozhodně to nechci dostat, ale pokud se nakazím, dobře, nějak to zvládnu. Tak to je. Celý svět to tak má."

Zaklepala, že je celkově zdravotně v pořádku. Drží i její levé předloktí, kvůli kterému vynechala loňské Roland Garros a na antuce s ním od té doby mívá problém.

"Zatím jsem nic necítila ani s těžšími míči, ruka je připravená. V těžkých zápasech se to může projevit, ale nechci to přivolávat, zatím je to dobré," uvedla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články