Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Federer pomstil Wawrinku, v Indian Wells ještě neztratil set

Indian Wells (USA) - Bývalý první hráč světa Roger Federer ani ve čtvrtém zápase na tenisovém turnaji v Indian Wells neztratil set a po vítězství nad dvoumetrovým Jihoafričanem Kevinem Andersonem je v semifinále. Sedmý nasazený Švýcar ve čtvrtek vyhrál 7:5, 6:1 a čeká ho Ukrajinec Alexandr Dolgopolov, jenž vyřadil už několik favoritů včetně světové jedničky Španěla Rafaela Nadala.

Roger Federer
zdroj: ČTK/AP

Federer usiluje na Masters v Indian Wells o pátý titul a už nyní má jistotu, že se ve světovém žebříčku posune z osmého místa na páté, kde byl naposledy před půl rokem. Dostane se tak před Tomáše Berdycha, jenž vypadl už ve druhém kole a neobhájil body za loňské semifinále.

S Andersonem se Švýcar přetahoval do stavu 5:6 v prvním setu, pak grandslamový rekordman sebral soupeři čistou hrou poprvé v zápase servis. Druhý set už byl jasnou záležitostí a Federer pomstil kamaráda a svého deblového partnera Stanislase Wawrinku, jenž v předchozím kole na Andersonovi ztroskotal.

"První set byl hrozně důležitý, pak se mi hned povedl brejk. Double brejk už byl bonus a od té chvíle to bylo v podstatě doma," řekl Federer. Dolgopolov získal další cenný skalp vítězstvím nad turnajovou desítkou Kanaďanem Milosem Raonicem 6:3, 6:4 a ve světovém žebříčku si v pondělí polepší na 23. místo.

Cibulková skončila na raketě Li Na

Ženská dvouhra na podniku přezdívaném pátý grandslam už zná všechny semifinalistky. Nechybí mezi nimi světová dvojka Číňanka Li Na, jež v repríze finále letošního Australian Open přehrála opět Slovenku Dominiku Cibulkovou. Tentokrát až po dvouapůlhodinové bitvě 6:3, 4:6, 6:3.

O finále se pokusí Číňanku připravit Italka Flavia Pennettaová, která přemohla Sloane Stephensovou z USA i nepříjemný vítr. "To bylo hrozné. Pro nás obě," řekla Pennettaová. "Jsem ráda, že to mám za sebou, z ničeho nic začalo ve třetím setu hrozně foukat," dodala.

Do finále čtyřhry neprošla Lucie Hradecká s Číňankou Čeng Ťie, v rozhodující sadě podlehly Caře Blackové se Saniou Mirzaovou 7:10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články