Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Anderson uštědřil Wawrinkovi první letošní prohru

Indian Wells - Letošní neporazitelnost švýcarského tenisty Stanislase Wawrinky ukončil ve čtvrtém kole turnaje v Indian Wells Kevin Anderson. Dvoumetrový Jihoafričan zdolal šampiona Australian Open 7:6, 4:6, 6:1 a o semifinále si zahraje s dalším Švýcarem Rogerem Federerem.

Kevin Anderson
zdroj: ČTK/AP

Wawrinka v této sezoně vyhrál všech 13 zápasů včetně své vítězné cesty pro první grandslamový titul v Melbourne, utkání proti Andersonovi mu však nevyšlo. "Vadil mi můj servis i způsob hry. Měl jsem být pozitivnější a snažit se najít nějaké řešení, protože to byl vyrovnaný zápas," uvedl Wawrinka. Třetí nasazený hráč si nechal po úvodním prohraném setu ošetřit záda, což ho vrátilo do hry.

Následně dvakrát prolomil Andersonovo podání a vynutil si rozhodující set. "Měl jsem záda jen ztuhlá. Byl jsem trochu nervózní, napjatý a unavený," dodal Wawrinka, jenž ve třetím setu přišel třikrát o servis a tím i o celý zápas. Svým vypadnutím následoval dalšího hráče světové desítky Andyho Murrayho.

Brit, jenž v předchozích kolech sehrál třísetové bitvy s českými tenisty Lukášem Rosolem a Jiřím Veselým, podlehl Milosi Raonicovi z Kanady 6:4, 5:7, 3:6. Poté, co turnaj již dříve opustili další elitní hráči Rafael Nadal či Tomáš Berdych, tak v každé části pavouku zbyl jeden papírový favorit na postup do finále.

Na jedné straně světová dvojka Novak Djokovič ze Srbska, jenž prošel do čtvrtfinále po výhře nad Chorvatem Marinem Čiličem 1:6, 6:2, 6:3, na druhé straně Federer. Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz porazil v osmifinále v duelu třicátníků svého dobrého kamaráda Tommyho Haase z Německa 6:4, 6:4 a ani v třetím utkání na turnaji neztratil set.

Svou aktuální pohodu potvrdil Federer i ve čtyřhře, v níž s Wawrinkou postoupili už do semifinále. Ve čtvrtfinále olympijští vítězové z Pekingu 2008 vyřadili čtvrtou nasazenou indicko-českou dvojici Leander Paes, Radek Štěpánek 6:3, 6:7, 10:4.

Výsledky turnaje v Indian Wells:

Muži:

Dvouhra - 4. kolo: Anderson (17-JAR) - Wawrinka (3-Švýc.) 7:6 (7:1), 4:6, 6:1, Federer (7-Švýc.) - Haas (11-Něm.) 6:4, 6:4, Isner (12-USA) - Verdasco (30-Šp.) 7:6 (7:3), 3:6, 6:3, Gulbis (20-Lot.) - Bautista (Šp.) 7:6 (7:0), 4:6, 6:2, Benneteau (Fr.) - F. López (Šp.) 6:3, 7:6 (7:4).

Čtyřhra - čtvrtfinále: Federer, Wawrinka (Švýc.) - Paes, Štěpánek (4-Indie/ČR) 6:3, 6:7 (6:8), 10:4.

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále: A. Radwaňská (2-Pol.) - Jankovičová (7-Srb.) 7:5, 2:6, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále: Kuzněcovová, Stosurová (Rus./Austr.) - Dateová-Krummová, Záhlavová-Strýcová (Jap./ČR) 1:6, 6:3, 10:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články