Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Federer oslavil čtyřicítku: Teď si kladu jiné otázky, říká a neví, jestli stihne US Open

Start Rogera Federera na US Open není vůbec jistý. Švýcarský tenista, který v neděli oslavil čtyřicátiny, má dva dny před grandslamovým turnajem stále problémy s pravým kolenem, s nímž byl loni na dvou operacích.

Roger Federer
zdroj: REUTERS autor: Peter van den Berg-USA TODAY

"Od Wimbledonu jsem nic nedělal. Brzy se ale sejdu s lékaři a svým týmem a uvidíme, co bude dál. Momentálně je to všechno poměrně nejisté," řekl Federer švýcarskému deníku Blick.

Bývalý dlouholetý vládce světového tenisu naposledy hrál právě na londýnské trávě, kde vypadl ve čtvrtfinále. Poté kvůli obnoveným problémům s kolenem odřekl start na olympijských hrách v Tokiu a nehraje ani v Torontu na přípravném turnaji před US Open.

Od návratu na ATP Tour po více než roční pauze letos v březnu v Dauhá odehrál Federer jen 13 zápasů a zvyká si na nový přístup, který přirovnal k boxu. "Člověk má mnohem méně soubojů, musí se tedy mnohem víc soustředit na jednotlivé duely. To jsem se musel naučit," řekl vítěz 103 turnajů.

Kvůli zdravotním problémům, jež se mu většinu kariéry vyhýbaly, si musí Federer nyní klást úplně jiné otázky. "Dřív to bylo jednoduché: Jak jsem na tom v žebříčku? Na jaký další turnaj jedu? Teď je to komplikovanější: Jak se budu cítit, až začnu s tréninkem? Čeho můžu ještě dosáhnout? Jaké mám cíle? Jak to dám všechno dohromady s rodinou? Co mi na to řekne zbytek týmu?" vyjmenovával otec čtyř dětí. "Je to opravdu úplně jiné než před deseti lety," dodal basilejský rodák.

Čtyřicetiny oslavil Federer s přáteli a rodinou a kromě problémového kolena se cítí fit. "Den po oslavě čtyřicetin to bylo překvapivě dobré. Bylo to trochu jako při nástupu nového milénia, když se říkalo, že přestanou fungovat počítače. Ráno jsem se ale probudil jako čtyřicetiletý a zaznamenal jsem, že je všechno stejné jako den předtím. Ulevilo se mi, že je všechno v pohodě," řekl jeden z nejlepších tenistů historie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články