Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Olympijský turnaj přišel o další hvězdu. Do Tokia nepojede ani Federer

Na seznam tenisových hvězd, které se neobjeví na olympijských hrách, přibylo další velké jméno. Rafaela Nadala, Serenu Williamsovou či Dominika Thiema napodobil Švýcar Roger Federer. Dvacetinásobný grandslamový šampion uvedl, že si během travnaté části sezony znovu poranil koleno.

Roger Federer
zdroj: REUTERS autor: Peter van den Berg-USA TODAY

"Bohužel se opět ozvalo koleno a musím se smířit s tím, že na olympiádě v Tokiu si nezahraju. Hrozně mě to mrzí, protože to vždycky byla velká čest a jeden z vrcholů mé kariéry, když jsem reprezentoval Švýcarsko," uvedl na Twitteru Federer, který oslaví v srpnu 40. narozeniny.

Federer byl loni s pravým kolenem dvakrát na operaci a na kurty se letos vrátil po více než roční pauze. "Na trávě se potíže vrátily. Už jsem začal s rehabilitací a doufám, že se koncem léta vrátím na okruh. Švýcarskému týmu přeji hodně štěstí a budu fandit na dálku," uvedl tenista, který má z olympijských her stříbro z londýnské dvouhry a zlato se Stanem Wawrinkou ze čtyřhry v Pekingu.

V nedávno skončeném Wimbledonu vypadl Federer ve čtvrtfinále s Polákem Hubertem Hurkaczem. Začátkem června osminásobný vítěz z All England Clubu odstoupil před osmifinále z Roland Garros, aby si dopřál odpočinek a mohl se důkladně připravit na londýnský grandslam. Od březnového návratu letos odehrál Federer jen pět turnajů a jeho nejlepším výsledkem je čtvrtfinále.

V Tokiu nebude hrát ani jeho dlouholetý rival, Španěl Rafael Nadal. Chybět budou i Wawrinka, Rakušan Dominic Thiem, Američanka Serena Williamsová či Rumunka Simona Halepová.

Nově se přidala k absentujícím také Britka Johanna Kontaová. Tu nejprve připravil o start ve Wimbledonu pozitivní test na covid-19 u jednoho z členů jejího týmu, následně třicetiletá hráčka onemocněla sama.

"V minulých dvou a půl týdnech jsem nemohla trénovat a sotva bych teď mohla po svém těle chtít, aby bylo plně připravené na olympijské hry. Takže se budu muset přilepit k televizi a fandit," uvedla na Twitteru 38. hráčka světového žebříčku, která v přípravě na londýnský grandslam v červnu vyhrála turnaj na trávě v Nottinghamu.

Rozhodnutí nejet do Tokia označila za srdcervoucí. "Olympiáda 2016 v Riu patří mezi nejcennější okamžiky mé kariéry," uvedla Kontaová, která na olympijském turnaji před pěti lety vypadla ve čtvrtfinále. V japonské metropoli budou kromě ní chybět i Serena Williamsová, Simona Halepová nebo Bianca Andreescuová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články