Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Federer doma ve Gstaadu prohrál hned první zápas

Gstaad - Majiteli 17 grandslamových titulů Rogeru Federerovi nevyšel návrat na domácí turnaj v Gstaadu. Bývalý lídr žebříčku a aktuálně pátý tenista světa na tamní antuce prohrál hned první zápas s Němcem Danielem Brandsem ve dvou setech 3:6 a 4:6. Švýcar tak opustil už třetí turnaj za sebou po prohře s outsiderem.

Roger Federer
zdroj: EPA autor: YOAN VALAT

Federer domácí turnaj v Gstaadu do svého programu zařadil poprvé od roku 2004 poté, co senzačně brzy opustil už ve druhém kole Wimbledon, který dokázal sedmkrát vyhrát. Pak neuspěl v Hamburku, kde si začal zvykat na novou raketu s větší hlavou. Navíc ho pořád trápí potíže se zády a až po rozcvičení se definitivně rozhodl k zápasu nastoupit.

"Jsem rád, že jsem vůbec mohl hrát. Poslední čtyři pět dní se mi zdálo, že jsou záda lepší. Zlobila mě už v Hamburku, ale člověk pořád věří, že to nějak půjde," přiznal. Nezvykle často chodil na síť, aby výměny zkracoval. Dvakrát v zápase neudržel servis, což rozhodlo. V prvním setu to bylo v šestém gamu, ve druhé sadě hned v úvodním.

"Byl jsem trochu nervózní, ale zvládnul jsem to a soustředil se jen na svoji hru. Teď vím, že můžu porazit i ty nejlepší. Federer ale dneska určitě neměl nejlepší den," řekl Brands. Právě na hamburské antuce Federer před týdnem Brandse porazil, i když až po třísetové bitvě, dnešní odveta mu vůbec nevyšla.

Po volném lose v prvním kole Federer padl už po hodině a pěti minutách. Z krize se tak jednatřicetiletý bývalý tenisový král, jenž letos získal jediný titul na trávě v Halle, nevymanil ani před vlastními fanoušky. Poslední tři prohry má proti hráčům č. 116, 114 a 55 ve světovém žebříčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články