Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Federer znovu vybouchnul s hráčem mimo první stovku

Hamburk - Forma Roger Federera v posledních týdnech zdaleka není ideální. Fenomenální švýcarský tenista podruhé v řadě vypadl s hráčem z druhé stovky žebříčku ATP, nejdříve nestačil ve Wimbledonu na 116. Sergeje Stachovského z Ukrajiny, tentokrát v semifinále v Hamburku podlehl 114. položenému Argentinci Delbonisovi.

Roger Federer na turnaji v Hamburku
zdroj: DPA autor: Axel Heimken

Dnešní duel se 114. hráčem světa Delbonisem přinesl pouhé dva využité brejkboly, takže rozhodovaly tie-breaky. V prvním si bývalá světová jednička vypracovala setbol na 7:5, ale nakonec prohrála 7:9. Ve druhém Argentinec využil hned první mečbol. Účastník kvalifikace Delbonis vyzve ve finále Itala Fabia Fogniniho.

Levák Delbonis si zahraje ve finále poprvé v kariéře a v žebříčku se posune na 59. místo. "Cítím se báječně, protože (Federer) hrál velice dobře. Je to jedinečný zážitek, poprvé si zahraji finále na větším turnaji, dám do toho všechno," řekl v rozhovoru pro stránky ATP. Federer soupeře ocenil. "Hrál dobře a asi trochu víc agresivněji než já. Neudělal jsem zrovna pokrok (od Wimbledonu), ale na druhou stranu jsem tu odehrál čtyři dobré zápasy, které jsem potřeboval," cituje Švýcara Die Welt.

Federer před vyřazením se Stachovským s tenistou mimo elitní stovku prohrál naposledy v roce 2005, kdy nestačil na Francouze Richarda Gasqueta. Dnes devátý hráč světa tehdy figuroval v žebříčku ATP na 101. místě.

Tenisový turnaj mužů v Hamburku (antuka, dotace 1,230.500 eur)

Dvouhra - semifinále:

Delbonis (Arg.) - Federer (1-Švýc.) 7:6 (9:7), 7:6 (7:4), Fognini (12-It.) - Almagro (3-Šp.) 6:4, 7:6 (7:1). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články