Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Veselý je poprvé ve stovce, Federer vypadl po 10 letech z elitní čtyřky

Londýn – Devátenáctiletý český talent Jiří Veselý se poprvé dostal do první stovky žebříčku ATP. Letošní úspěchy na challengerech a turnajích Futures ho posunuly už na 89. pozici. Naposledy si Veselý v neděli zahrál finále challengeru v Braunschweigu. U ostatních elitních českých tenistů nic nového: Tomáš Berdych zůstal po Wimbledonu šestý a Petra Kvitová osmá. Dál vedou Novak Djokovič a Serena Williamsová, i když na londýnském grandslamu netriumfovali. Vítězný Brit Andy Murray je druhý, Francouzka Marion Bartoliová sedmá.

Jiří Veselý
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Veselý si díky postupu do první stovky zajistil účast v hlavní soutěži na US Open. "Jsem pochopitelná rád, že jsem ve stovce, ale je to pouze další postupný cíl," uvedl sebevědomý talent pro iDnes.cz.

Bartoliová vystoupala v pořadí WTA o osm míst a předstihla i Kvitovou. Ta si nicméně po prohře ve wimbledonském čtvrtfinále udržela své žebříčkové postavení díky tomu, že za ni klesla dosud sedmá Němka Angelique Kerberová.

Vítěz 17 grandslamových turnajů a loňský wimbledonský šampion Roger Federer si po nečekaném vyřazení v druhém kole pohoršil v žebříčku ATP na páté místo. Z první čtyřky vypadl švýcarský tenista po dlouhých deseti letech. Třetí je poprvé v kariéře Španěl David Ferrer.

V deblovém žebříčku se propracoval do elitní desítky Radek Štěpánek, jenž si zahrál na trávě v All England Clubu v minulém týdnu semifinále. Ve dvouhře je daviscupový hrdina z loňského finále stále na konci první padesátky a jako česká trojka za Berdychem a Lukášem Rosolem (40.).

Za královnou ženského tenisu Williamsovou si prohodily pozice Viktoria Azarenková a Maria Šarapovová, která je nově světovou dvojkou.

Zdroj
ČTK, iDNES

Hlavní zprávy

Nejčtenější články