Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Semifinále Poháru Billie Jean Kingové nemine Australanky. Zahrají si s Češkami?

Pohár Billie Jean Kingové pokračuje v Praze a po úvodním čtvrtečním duelu zná postupující tým ze skupiny B. Účast mezi nejlepším kvartetem si vítězstvím 2:1 nad Běloruskami zajistily Australanky, které se v semifinále střetnou buď s Češkami, nebo Švýcarkami.

Storm Sandersová
zdroj: imago sportfotodienst autor: Paul Zimmer

Australankám zajistila první bod Storm Sandersová, která porazila Juliji Hatoukovou 6:3 a 6:3. V otevřené skupině, v níž měly před dnešním zápasem šanci na postup všechny tři týmy včetně Belgie, potřebovaly Bělorusky v té chvíli vyhrát zbývající dvě utkání bez ztráty setu.

Naději ovšem držela Aliaksandra Sasnovičová v duelu s Ajlou Tomljanovičovou jen v úvodu. První sadu získala 6:4, poté ale favorizovaná soupeřka převzala otěže a výhrou 6:2, 6:3 nakonec zmařila i vyhlídky Belgičanek, které měly šanci na účast v pátečním semifinále jen v případě nezdaru australského družstva.

Za rozhodnutého stavu sice Olivia Gadecká s Ellen Perezovou prohrály s párem Lidija Morozovová - Sasnovičová 4:6 a 4:6, ale na postupu finalistek předchozího ročníku Poháru Billie Jean Kingové to nic nezměnilo.

Finále Poháru Billie Jean Kingové v Praze:

Skupina B:
Austrálie - Bělorusko 2:1
Sandersová - Hatouková 6:3, 6:3
Tomljanovičová - Sasnovičová 4:6, 6:2, 6:3
Gadecká, Perezová - Morozovová, Sasnovičová 4:6, 4:6

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články