Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Obhájkyně titulu končí, o finále Poháru Billie Jean Kingové si zahrají Američanky a Rusky

Pohár Billie Jean Kingové zná první semifinalistky. V úvodním středečním duelu prohrály Francouzky se zástupkyněmi Ruské tenisové federace (RTF) 1:2. Svěřenkyně Juliena Benneteaua tudíž nezopakují loňské vítězství, naopak RTF je v české metropoli zatím stoprocentní a v pátek si zahraje semifinále. Soupeřkami Rusek budou Američanky, které se vypořádaly se Španělkami 2:1.

První bod sice získala pro Francouzky Clara Burelová, která porazila Jekatěrinu Alexandrovovou 3:6, 6:4 a 6:3, ale ve druhém utkání se radovala Anastasija Pavljučenkovová po vítězství 5:7, 6:4, 6:2 nad Alizé Cornetovou.

"Jsem teď opravdu hrozně unavená, protože jsem do toho dala všechno, fyzicky i emocionálně," řekla Pavljučenkovová po výhře. "Na konci druhého setu jsem měla pocit, že přijdu o hlas, jak jsem křičela. Před zápasem jsem se přitom necítila moc dobře a v prvním setu jsem byla trochu pomalejší, ale nakonec jsem našla energii a dostala se na vlnu," dodala.

Nejasnou situaci ve skupině C rozčísly jasné výhry amerických tenistek nad španělskými soupeřkami. Nejprve si Sloane Stephensová poradila s Nurií Parrizas-Diazovou dvakrát 6:4, poté Danielle Rose Collinsová smetla za necelou hodinu 6:1, 6:0 Saru Sorribes Tormovou.

Čestný bod zajistily Španělsku Aliona Bolsovová a Rebeka Masárová, které porazily dvojici Caroline Dolehideová, Coco Vandewegheová 6:3, 6:4.

Finále Poháru Billie Jean Kingové, tenisové mistrovství světa ženských družstev v Praze:

Skupina A:

Francie - Rusko 1:2

Burelová - Alexandrovová 3:6, 6:4, 6:3, Cornetová - Pavljučenkovová 7:5, 4:6, 2:6, Burelová, Cornetová - V. Kuděrmětovová, Samsonovová 2:6, 1:6.

Skupina C:

USA - Španělsko 2:1

Stephensová - Parrizasová 6:4, 6:4, Collinsová - Sorribesová 6:1, 6:0, Dolehideová, Vandewegheová - Bolsovová, Masárová 3:6, 4:6.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články