Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Bude to velký maso, říká Pála před klíčovou bitvou se Švýcarkami

Po vítězství nad Německem je tu další těžká váha. České tenistky se v boji o postup do semifinále Poháru Billie Jean Kingové utkají se Švýcarkami. Na zápas o vítězství ve skupině D mistrovství světa družstev je připravena i světová trojka Barbora Krejčíková, kterou v pondělí sužovala křeč v pravém lýtku. Zápas v pražské O2 areně začne ve čtvrtek nejdříve v 17:00. Přímý přenos nabídne ČT sport a web ctsport.cz.

"Bude to velký maso. Ideální by bylo rozhodnout ve dvouhrách, ale Švýcarky mají výborný tým a čeká nás nesmírně, nesmírně těžké utkání. Zápasy budou výborné, vyrovnané a rozhodne pár míčků," uvedl kapitán Petr Pála po dnešním týmovém tréninku.

V pondělí Češky porazily Německo 2:1 a Švýcarky zvítězily o den později nad stejným soupeřem 3:0. Vítězky narazí na nejlepší celek ze skupiny B, v níž mají nejblíže k prvnímu místu Australanky a ve skupině jsou i Belgičanky a Bělorusky.

Je nám líto, video expirovalo.
Proti českým tenistkám bude stát Benčičová

Krejčíková už se cítí lépe

Vítězka Roland Garros Krejčíková ve středu trénovala bez problémů a je připravena hrát. "Nálada je dobrá, všechno dobrý. Těším se a doufám, že to všechno dobře dopadne," řekla česká jednička a ke stavu lýtka dodala: "Je to snad dobré. Snad se dobře vyspím a bude to dobré i v utkání."

Krejčíková se v souboji jedniček utká se světovou sedmnáctkou Belindou Bencicovou, dcerou slovenských rodičů. Jediný vzájemný zápas svedly na olympiádě v Tokiu a česká tenistka prohrála v osmifinále ve třech setech. "Belinda hrála strašně dobře a vyhrála celou olympiádu," připomněla Krejčíková. "Věřím, že odveta dopadne za pomoci českých fanoušků pro mě."

Duel začne utkáním dvojek a na české straně nastoupí Markéta Vondroušová, která zvládla bravurně zápas s Andreou Petkovicovou. Za Švýcarky proti Němkám bodovala Viktorija Golubicová (45. v žebříčku WTA), ale nastoupit by mohla Jil Teichmannová (39.).

"Byl bych překvapený, kdyby hrála Teichmannová," poukázal Pála na fakt, že Golubicová nedávno na turnaji v Indian Wells Vondroušovou porazila a první zápas v Praze zvládla dobře.

V utkání proti Němkám byla hala zaplněna zhruba z poloviny. O duel se Švýcarkami se očekává větší zájem diváků. "Když bude vyprodáno, bude skvělá atmosféra, která z nás dostane to nejlepší a snad uslyšíme i švýcarské fanoušky," řekla čtyřiadvacetiletá Bencicová.

Češky porazily Švýcarky v sedmi z osmi vzájemných zápasů v týmové soutěži. Naposledy na začátku cesty za titulem v roce 2018, v 1. kole v O2 areně zvítězily 3:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články