Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plíšková má natržený lýtkový sval a finále Fed Cupu hrát nebude

Česká tenisová dvojka Karolína Plíšková kvůli natrženému lýtkovému svalu a obnoveným chronickým problémům se zápěstím nenastoupí ve finále Fed Cupu proti USA. Kapitán Petr Pála do týmu povolal deblistku Barboru Krejčíkovou. Zápas se uskuteční 10. a 11. listopadu ve vyprodané pražské O2 areně. Přímé přenosy odvysílá Česká televize a web ctsport.cz.

Zklamaná Karolína Plíšková
zdroj: REUTERS autor: Edgar Su

V sestavě jsou dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová, Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková, která tvoří s Krejčíkovou nejlepší deblový pár světa.

"Byl to pro mě obrovský šok," komentovala Plíšková výsledek vyšetření u profesora Pavla Koláře, které určilo rozsah zranění. Na Turnaji mistryň v Singapuru, kde postoupila do semifinále, od prvního zápasu hrála se zavázaným pravým lýtkem. "Byly dny, kdy mě bolela i chůze a cítila jsem se hrozně. S koncem sezony má ale každý bolístky, a tak jsem jim nepřikládala velkou váhu."

Je nám líto, video expirovalo.
Plíškovou nepustí zranění do finále Fed Cupu

Šestadvacetiletá Plíšková slavila s českým týmem triumfy v letech 2015 a 2016. V obou ročnících získaly se Strýcovou rozhodující bod ve finále ve čtyřhře. "Na finále jsem se moc těšila, ale po vyšetření u profesora Koláře je můj start vyloučený. Hrozně mě to mrzí," řekla Plíšková. Věří, že české tenistky zvládnou duel i bez ní. "Máme natolik silný tým, že mě holky zastoupí a já jim budu moct držet palce."

Kapitán Pála slyšel vyjádření Plíškové i profesora Koláře. "Situaci naprosto chápu. Naštěstí po špatné zprávě přišla vzápětí i dobrá. Oslovil jsem Báru Krejčíkovou, která je na dovolené, ale po chvilce mi sdělila, že pro ni bude potěšením přijet a reprezentovat. Velmi si tohoto rozhodnutí přerušit dovolenou vážím. Stále máme silný tým a zůstáváme favority finále," uvedl Pála.

Krejčíková, která se Siniakovou letos zvítězila na Roland Garros a ve Wimbledonu, se ve fedcupovém kvartetu objeví poprvé. "Je obrovská pocta reprezentovat Českou republiku ve finále Fed Cupu," vzkázala z dovolené. "Těším se moc na podporu českých fanoušků, bude to nepředstavitelná atmosféra."

Americká kapitánka Kathy Rinaldiová do Prahy přiveze Danielle Collinsovou, Sofii Keninovou, Alison Riskeovou a deblistku s českými kořeny Nicole Melicharovou. V týmu chybí Serena Williamsová, Sloane Stephensová či Madison Keysová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články