Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Kvitová klesla na sedmé místo těsně před Plíškovou

Petra Kvitová klesla po Turnaji mistryň na sedmé místo světového žebříčku těsně před Karolínu Plíškovou. Finalistky ze Singapuru Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková zůstaly deblovými jedničkami.

Kvitová v základní skupině prohrála všechny tři zápasy a v pořadí WTA Tour si pohoršila o dvě místa. Jedna z jejích přemožitelek Plíšková obhájila loňskou semifinálovou účast a zůstala osmá.

O tři místa na čtvrtou příčku si polepšila vítězka Turnaje mistryň Elina Svitolinová z Ukrajiny. Pozici světové jedničky měla navzdory absenci v Singapuru kvůli zranění jistou Rumunka Simona Halepová.

Dvojnásobné grandslamové šampionky Krejčíková se Siniakovou těsně uhájily první příčku, na kterou se dostaly před Singapurem. Jejich přemožitelky z nedělního finále, Francouzka Kristina Mladenovicová s Maďarkou Tímeou Babosovou, za nimi zaostávají na děleném třetím místě o pouhých 10 bodů.

V čele mužského žebříčku je stále Španěl Rafael Nadal, jenž se tento týden na turnaji v Paříži vrací po zranění kolena z US Open. Po turnaji v AccorHotels Areně (dříve Bercy) bude také známa osmička tenistů pro Turnaj mistrů v Londýně, zatím má jistotu šest hráčů včetně zraněného Argentince Juana Martína del Potra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články