Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Do čela žebříčku se opět vrátí Federer. Rozhodl o tom postup do semifinále ve Stuttgartu

Světovou jedničkou se příští týden stane opět Roger Federer. Šestatřicetiletému Švýcarovi návrat na trůn zajistil postup do finále na turnaji ve Stuttgartu, když v semifinálovém duelu porazil Australana Nicka Kyrgiose 6:7, 6:2 a 7:2.

Slavící Roger Federer
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Michael Weber

Federer na čele žebříčku ATP trůnu potřetí v této sezoně vystřídá španělského rivala Rafaela Nadala.

O titul se osminásobný wimbledonský vítěz v neděli utká s čtvrtfinálovým přemožitelem Tomáše Berdycha Milosem Raonicem. Sedmadvacetiletý Kanaďan vyřadil obhájce titulu Lucase Pouilleho z Francie 6:4, 7:6 a finále na okruhu ATP si zahraje poprvé od loňského května.

"Získat ve Stuttgartu titul by pro mne znamenalo hodně, to bezpochyby," řekl Federer, jenž je na zdejším turnaji ve finále poprvé v kariéře. "Těším se, že si zase zahraju s Milosem, je zase ve skvělé formě," dodal na adresu bývalého finalisty Wimbledonu.

Federer, jenž vynechal antukovou sezonu a dopřál si dva a půl měsíce pauzu, zahájil ve Stuttgartu stejně jako vloni přípravu na travnatou část sezony. S Kyrgiosem, který se vrací po pauze zaviněné zraněním lokte, absolvoval i při třetím vzájemném utkání těsný souboj. V obou předchozích duelech se hrálo na tři sety a všechny navíc musel rozhodnout tie-break.

Tentokrát Federer ztratil v tie-breaku vyrovnaný první set, ve druhém ale s přehledem vyrovnal a těsně získal i další zkrácenou hru po napínavém souboji ve třetí sadě. Bilanci s Kyrgiosem si vylepšil na 2:1.

"Čekal jsem, že to bude těžký zápas. Sehráli jsme spolu už tolik tie-breaků, že už jsem to přestal počítat. Dneska to bylo těsné, mohlo se to zvrtnout na obě strany. Ale jsem šťastný, že jsem vyhrál a že zase budu jedničkou," dodal Federer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články