Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Djokovič se k US Open staví rezervovaně a hlásí: Budu asi pokračovat až v září na antuce

Světová tenisová jednička Novak Djokovič zvažuje, že pokud se bude US Open skutečně konat na přelomu srpna a září, nezúčastní se ho. Třiatřicetiletý Srb označil v předchozích dnech omezení plánovaná pro konání newyorského grandslamu za extrémní a neobhajitelná. V sezoně bude pravděpodobně pokračovat až po něm.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP autor: Andy Brownbill

"Většina hráčů, s kterými jsem mluvil, se ke startu na US Open staví negativně. Pro mě osobně to vypadá v současnosti tak, že budu pokračovat až v září na antuce," řekl Djokovič.

Profesionální tenisová sezona se zastavila kvůli koronavirové pandemii v březnu a nerozběhne se dříve než v srpnu. Pařížské Roland Garros, jež mělo původně vyvrcholit minulý víkend, bylo přeloženo na druhou polovinu září. Londýnský Wimbledon byl poprvé od druhé světové války zrušen, organizátoři US Open stále oficiálně počítají se startem 31. srpna.

Pokud se ve Flushing Meadows bude hrát, čeká hráče a hráčky řada omezení. Například čtrnáctidenní karanténa pro ty z nich, kteří přicestují do USA ze zahraničí. Limitovaný přístup na tréninkové kurty a povolení jít na utkání jen s jednou osobou doprovodu.

Omezený bude zároveň pohyb po New Yorku, nutnost zůstat ve čtvrti Queens a zákaz cest na atraktivní Manhattan. "To jsou poměrně extrémní podmínky. Nemyslím si, že to je obhajitelné," dodal Djokovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články