Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Federer se podrobil další operaci a v letošním roce už hrát nebude

Nad pokračováním okruhu ATP se po koronavirové pauze stále vznáší otazník. Profesionální tenisté nehrají turnaje od března, a pokud opět začnou, nebude mezi nimi Roger Federer. Dvacetinásobný grandslamový šampion totiž na Twitteru oznámil, že se podrobil další artroskopické operaci pravého kolena a vrátí se až v příštím roce.

Roger Federer ve Wimbledonu
zdroj: Panoramic autor: Antoine Couvercelle

Osmatřicetiletý Federer šel na první operaci v únoru a plánoval se vrátit před Wimbledonem. Londýnský grandslam byl však kvůli šíření nemoci covid-19 stejně jako další turnaje v kalendáři ATP zrušen.

Rodák z Basileje na sociální síti uvedl, že musel kvůli problémům při rehabilitaci podstoupit před několika týdny další artroskopický zákrok.

"Stejně jako před sezonou 2017 si chci vzít dostatek času na to, abych byl stoprocentně připraven hrát na nejvyšší úrovni. Fanoušci a Tour mi budou hrozně chybět, ale těším se na to, až se s Vámi uvidím na začátku roku 2021," napsal jeden z nejlepších tenistů historie.

Federer už kvůli operaci kolena předčasně ukončil sezonu 2016 a následující rok se vrátil ve velkém stylu, když triumfoval na Australian Open a ve Wimbledonu.

Bývalá dlouholetá světová jednička si tak v letošním roce připíše pouze jeden odehraný turnaj. Na Australian Open se dvakrát zachránila v pětisetových bitvách a v semifinále vypadla s pozdějším vítězem Novakem Djokovičem ze Srbska. 

Aktuální sezona se zastavila v březnu krátce před turnajem v Indian Wells a v současnosti je oficiálně přerušena do konce července. Pauza ale vzhledem k omezenému cestování, které je pro profesionální tenis klíčové, může být ještě delší.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články