Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Další překvapení se nekoná. Siniaková s Krejčíkovou vypadly v Paříži v semifinále

Paříž – Dokázaly vyřadit první nasazený pár či krajanky Andreu Hlaváčkovou s Lucií Hradeckou. Senzační jízda Barbory Krejčíkové a Kateřiny Siniakové na French Open se zastavila až v semifinále. Česká dvojice prohrála v boji o finále na pařížské antuce s turnajovými sedmičkami Jekatěrinou Makarovovou a Jelenou Vesninovou z Ruska po setech 4:6 a 2:6.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

I přes vyřazení mají dvacetileté Češky za sebou životní grandslamový debl. Poprvé hrály semifinále a cestou do něj se postaraly o senzaci vyřazením světových jedniček Švýcarky Martiny Hingisové se Saniou Mirzaovou z Indie.

Siniaková s Krejčíkovou se přitom dohodly na společném startu na Roland Garros až na poslední chvíli. "Semifinále je semifinále, je to super," řekla Siniaková po utkání a Krejčíková dodala: "Už nám to nikdo nevezme: Hrály jsme ve dvaceti letech semifinále grandslamu v Paříži, což je úžasné."

Krejčíková se Siniakovou, juniorské vítězky čtyřhry z Roland Garros, Wimbledonu i US Open z roku 2013, vstoupily do semifinále odvážně a vedly 2:0. Ruské vítězky Roland Garros z roku 2013 ale rychle získaly převahu, byly dominantnější od základní čáry a důraznější na síti, i když Češky měly světlé momenty.

Za stavu 4:5 odvrátily Krejčíková se Siniakovou tři setboly, jeden po ráně Siniakové z returnu, a nevyužily brejkbol. Při čtvrtém setbolu trefila Vesninová eso, což bylo jediné eso ze všech hráček v celém duelu.

"Možná šlo přidat trošku víc agresivní hry. Pár chybičkama jsme pomohly a returny mi tolik nepomáhaly. První set se dalo hrát a uteklo nám to o chloupek, pak dostaly křídla a hrály neskutečně," řekla Siniaková. "Rozhodly zkušenosti. Jsou starší a hodně toho spolu odehrály," řekla Krejčíková.

Ve druhé sadě Češky rychle prohrávaly 1:4. Za tohoto stavu přišla do hlediště trenérka Krejčíkové Jana Novotná, která souběžně hrála čtyřhru legend, a viděla ještě tři gamy. Makarová a Vesninová zápas jistě vyhrály za hodinu a čtvrt.

Krejčíková se Siniakovou tak nenavázaly na Lucii Šafářovou, která loni v Paříži vyhrála čtyřhru s Bethanií Mattekovou-Sandsovou z USA. Posledním ryze českým vítězným párem na Roland Garros byly Hradecká s Hlaváčkovou v roce 2011.

Výsledky tenisového grandslamového turnaje French Open v Paříži

Ženy: Čtyřhra - semifinále: Makarovová, Vesninová (7-Rus.) - Krejčíková, Siniaková (ČR) 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články