Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Člověk je rád, že vyhrál, ale ne takovýmhle způsobem, řekla Martincová

Kvůli potížím s kolenem hrála tenistka Tereza Martincová v Ostravě opět na turnaji pod prášky a už je ve čtvrtfinále. Odehrála povedené utkání se světovou trojkou Anett Kontaveitovou z Estonska, v němž vedla 7:6 a 1:0, a poté to obhájkyně titulu kvůli bolesti zad vzdala.

Je nám líto, video expirovalo.
Martincová postupuje v Ostravě po skreči Kontaveitové

Skreč sedmadvacetiletou rodačku z Prahy překvapila, a pak už si užívala, když jí organizátoři pustili v hale píseň Tereza od Waldemara Matušky.

"To bylo hezké. Něco takového se vám jinde nestane. Tohle může přijít jen doma. Je to moc hezké gesto a člověka to potěší," řekla na tiskové konferenci Martincová, která v pátek vyzve Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou.

Osmasedmdesátá hráčka světa sehrála s Kontaveitovou druhý duel během sedmi dní. Zatímco na turnaji v Tallinnu vyhrála Estonka 6:2, 6:1, v Ostravě předvedla Martincová lepší výkon. "Anett udělala na začátku trochu víc chyb, než má ve zvyku, a já toho využila. Samozřejmě se ale jako jedna z nejlepších hráček vrátila zpět, a pak se bojovalo nahoru, dolů," uvedla Martincová.

Po zkrácené hře, kterou Češka vyhrála 7:3, si Kontaveitová vzala pauzu na ošetření zad. Do druhého setu nastoupila, hned ale ztratila servis a skončila. "Byla jsem překvapená, protože jsem nevěděla, že jí něco je. Je to zvláštní. Člověk je na jednu stranu rád, že vyhrál, ale ne takovýmto způsobem. Mrzí mě, že to nemohla dohrát. Snad to nebude nic vážného," podotkla.

Také Martincová řeší během sezony zdravotní problémy. Do zápasů pravidelně nastupuje s obvázaným pravým kolenem. "Nejdříve se jednalo o skokanské koleno, které se mi podařilo na chvilku vyléčit před turnaji v Americe rázovou vlnou. Hodně se to uklidnilo a po dlouhé době jsem hrála úplně bez bolesti," popsala.

Další vyšetření ale odhalila potíže způsobené menšími čéškami. Bolest se projevuje hlavně při odrazech a dopadech, když Martincová hraje "do plných". Při tréninku nebo v deblu ji koleno nelimituje.

"Jak mám malou čéšku, je okolo takové vazivo, a jakmile jdu do těžkých pozic, začne se to hýbat a trochu porušovat okolní vazy a úpony. Vždycky mě to píchne, skoro po každém turnaji chodím na injekce. Snaží se to vyřešit kyselinou hyaluronovou, dávají ji tam, aby tam byl gel a nic se vevnitř neničilo. Musím na to po sezoně vlétnout," plánovala.

Operaci nezvažuje. "Tomu asi člověk nepomůže. Musím udělat přípravu na sezonu tak, abych koleno připravila. Aby svaly okolo byly silné a tolik to tam nelétalo," uvedla česká tenistka.

Přestože před utkáním 1. kola se Švýcarkou Jil Teichmannovou vysadila léky proti bolesti, které ji uspávaly, ve čtvrtek už Martincová analgetika využila.

"Vím, že když jdu do zápasu, budu dobíhat balony a nevykašlu se na to, bude to bolet. Prášek, který jsem zkusila teď, byl lepší a nebyl tak silný. Na rovinu ale musím říct, že je to možná i placebo na hlavu. Že jsem si řekla: Dobrý, něco v sobě mám. Že bych totiž cítila utlumenou bolest, to se říct nedá," přiznala.

V boji o semifinále narazí na Alexandrovovou, která porazila nasazenou pětku Darju Kasatkinovou. "Ono je to ale jedno. Už od rozlosování jsme si s Kájou dělaly srandu, že tady si od prvního kola nevyberete. Člověk musí být furt stoprocentní a pořád podávat nejlepší výkony," dodala Martincová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články