Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Muchová: Bylo to hodně nevyužitých šancí. Nový trenér? Slibuji si to nejlepší

Karolína Muchová litovala po neúspěšném osmifinále turnaje WTA v Ostravě s Američankou Caty McNallyovou nevyužitých příležitostí. Šestadvacetiletá rodačka z Olomouce prohrála se 151. hráčkou světa 1:6, 6:3, 1:6 a nenavázala na předchozí "skalp" světové patnáctky Brazilky Beatriz Haddadové Maiaové. Po zdravotních potížích se však cítí fit a slibuje si hodně od spolupráce s trenérem Janem Blechou, který nahradil Davida Kotyzu.

Karolína Muchová
zdroj: ČTK

"Bylo z mé strany hodně nevyužitých šancí. Hodně lehkých balonů v důležitých momentech, které jsem nezahrála dobře," řekla na tiskové konferenci Muchová. "Soupeřka ale hrála celý zápas výborně a musím jí dát kredit. Dostávala mě do těžkých pozic i z takových konečných balonů, které jsem si připravila. Byl to těžký a dlouhý zápas," doplnila.

Semifinalistka loňského Australian Open se utkala s o šest let mladší McNallyovou podruhé v kariéře. Minulý rok ji porazila na turnaji Gipsland Trophy v Melbourne dvakrát 6:1. "Nezaskočila mě. Vím, že hraje pestře a podobně jako já. Bylo pár balonů, které jsem zkazila, třeba na začátku voleje do sítě. Těžko ale soudit, kde se zápas zlomil. Musím se na to podívat ze záznamu, abych to viděla přesně," řekla Muchová.

Je nám líto, video expirovalo.
Jen Muchová z Češek v Ostravě nepostoupila

Přestože nenavázala před domácími fanoušky na týden staré čtvrtfinále z Tallinnu, po letošních zdravotních potížích se cítí lépe. "Celkově se moje hra zlepšuje. Na kurtu se dostávám zpět do komfortní zóny. Chybí mi zápasová praxe, ale odehrála jsem tu dva super těžké zápasy a bojovala do konce. To je určitě pozitivní," uvedla Muchová.

Těší se i na spolupráci s trenérem Blechou, který po US Open nahradil Kotyzu. "Je to mladá krev, nová energie. Má velkou motivaci se mnou něco dokázat a já s ním také. Už jsme spolu trénovali, když jsem byla s Davidem. Sparingovala jsem s ním na turnajích v Americe a dobře se známe. Slibuji si to nejlepší, co půjde. Zkrátka nový impulz," dodala 189. hráčka světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články