Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krejčíková i Martincová si v Ostravě zahrají čtvrtfinále, Muchová už skončila

Dvě české tenistky ve čtvrtek postoupily do čtvrtfinále ostravského turnaje Agel Open. Barbora Krejčíková jde dál bez boje, když olympijská vítězka Belinda Bencicová ze Švýcarska odstoupila kvůli zranění levé nohy. Tereza Martincová vyhrála se světovou trojkou Anett Kontaveitovou první set 7:6 a ve druhém vedla 1:0, když Estonka kvůli zranění vzdala. Dál jde i Američanka Alycia Parksová, přemožitelka Karolíny Plíškové z úvodního kola, vyřadila také čtvrtou nasazenou Marii Sakkariovou z Řecka 5:7, 7:5, 7:5. Skončila Karolína Muchová, která podlehla Caty McNallyové z USA 1:6, 6:3, 1:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Jen Muchová z Češek v Ostravě nepostoupila

Loňská dvojnásobná vítězka Roland Garros Krejčíková narazí v pátek na Američanku Alycii Parksovou, která zdolala loňskou finalistku a čtvrtou nasazenou Marii Sakkariovou z Řecka 5:7, 7:5, 7:5. Martincová vyzve Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou, která vyřadila krajanku a turnajovou pětku Darju Kasatkinovou 6:1, 7:6.

Krejčíková se měla na tvrdém povrchu v Ostravar Aréně utkat s turnajovou šestkou Bencicovou pět dní poté, co ji vyřadila v semifinále v Tallinnu. Tehdy ji porazila po třech hodinách a 22 minutách 6:7, 7:6, 6:2. Brněnská rodačka pak turnaj vyhrála a získala první titul v sezoně.

"Je to těžké. Jsem velmi smutná, že nebudu s Belindou hrát. Vždy jsou to mezi námi velké a těsné zápasy," řekla Krejčíková v nahrávce pro WTA. "Pro fanoušky a lidi kolem to mohlo být pěkné. Mrzí mě, že musela odstoupit, ale na druhou stranu jsem ráda, že si v pátek zahraju další utkání před českými fanoušky, kde se cítím skvěle," doplnila Krejčíková.

Dobrou formu prokázala Krejčíková i v prvním kole turnaje WTA v Ostravě, kde porazila Američanku Shelby Rogersovou dvakrát 6:2. Třiadvacátá hráčka světa drží sérii šesti výher.

Jednadvacetiletá Parksová, které patří ve světovém žebříčku 144. místo, zažívá po postupu z kvalifikace životní turnaj. Po vyřazení Plíškové si dnes připsala i první triumf proti hráčce z top 10. V duelu se světovou sedmičkou Sakkariovou zaznamenala 15 es a 59 vítězných míčů. Ve čtvrtfinále turnaje WTA si zahraje poprvé.

"Moc ji neznám. Viděla jsem tu jen pár jejích zápasů. Věřím, že na ni s trenérem vymyslíme co nejlepší strategii. Pokusím se udělat vše, co půjde, abych ji porazila," dodala Krejčíková.

Třetí českou čtvrtfinalistkou po Krejčíkové a Petře Kvitové se stala sedmadvacetiletá Martincová. Rodačka z Prahy nad světovou trojkou Kontaveitovou vyhrála první set ve zkrácené hře. Estonka si po něm vyžádala zdravotní pauzu a nechala si ošetřit záda. Poté odehrála ještě jeden game, přišla o servis a utkání vzdala. Martincová s Konteveitovou minulý týden prohrála v Tallinnu.

"Byla jsem překvapená, protože jsem nevěděla, že jí něco je. Je to zvláštní. Člověk je na jednu stranu rád, že vyhrál, ale ne zase takovýmto způsobem. Mrzí mě, že to nemohla dohrát, a snad to nebude nic vážného,“ řekla Martincová.

Olomoucká rodačka Muchová nenavázala na úvodní triumf nad nasazenou sedmičkou Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou. Proti 151. hráčce světa McNallyové, která se dostala do hlavní soutěže z kvalifikace, přišla šestkrát o servis. Třikrát jej ztratila v rozhodujícím setu. Dvacetiletá Američanka zahrála 33 vítězných míčů. V další fázi vyzve světovou jedničku Polku Igu Šwiatekovou.

Turnaj žen WTA Agel Open 2022 v Ostravě (tvrdý povrch, dotace 611.210 eur):

Dvouhra - 2. kolo:

Krejčíková (ČR) - Bencicová (6-Švýc.) bez boje, Parksová (USA) - Sakkariová (4-Řec) 5:7, 7:5, 7:5, McNallyová (USA) - Muchová (ČR) 6:1, 3:6, 6:1, Martincová (ČR) - Kontaveitová (3-Est.) 7:6 (7:3), 1:0 skreč, Alexandrovová (Rus.) - Kasatkinová (5-Rus.) 6:1, 7:6 (7:1).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články