Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rock Master 2024

Cincinnati Noskové titul nepřinese. V semifinále je Sinner, Zverev i přemožitel Lehečky Tiafoe

Linda Nosková s ruskou parťačkou Dianou Šnajderovou podlehla 3:6 a 4:6 Julii Putincevové s Leylah Fernandezovou, a o titul v Cincinnati si tak nezahraje. Mužské semifinále přinese napínavou bitvu světové jedničky Jannika Sinnera s Alexanderem Zverevem.

Alexander Zverev na turnaji v Cincinnati
zdroj: Reuters autor: Susan Mullane

Nosková se Šnajderovou nenavázaly na triumf nad olympijskými šampionkami Sarou Erraniovou s Jasmine Paoliniovou, které na betonu v Ohiu vyřadily ve čtvrtfinále.

Kanaďanka Fernandezová naopak neuspěla v singlu. Se světovou šestkou a domácí favoritkou Jessicou Pegulaovou bojovala více než tři hodiny, než podlehla 5:7, 7:6 a 6:7. Pegulaová před týdnem dominovala v Torontu a před US Open může v Cincinnati získat další titul. Její příští soupeřkou bude Španělka Paula Badosaová.

Do semifinále mužské dvouhry se dostali světová jednička Ital Jannik Sinner, Němec Alexander Zverev, domácí Frances Tiafoe a dánský tenista Holger Rune. Sinner vyřadil Andreje Rubljova z Ruska po výhře 4:6, 7:5 a 6:4. Oba trápil silný vítr. "Dnes to chtělo hodně mentální síly," komentoval těžké podmínky Sinner, jenž se dopustil ve větru 44 nevynucených chyb.

Třetí nasazený Zverev si poradil s Američanem Benem Sheltonem 3:6, 7:6, 7:5 v zápase, který pro změnu několikrát přerušil déšť. "Bylo to nepříjemné. Chceš si držet rytmus a tohle tě dostane z komfortní zóny," řekl Zverev.

Německý tenista si nicméně připsal už 52. vítězství v této sezoně, což je nejvíce na okruhu. Proti Sinnerovi nastoupí s úspěšnou vzájemnou bilancí, z pěti zápasů Zverev poslední čtyři vyhrál.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Muži:
Dvouhra – čtvrtfinále:

Zverev (3-Něm.) – Shelton (12-USA) 3:6, 7:6 (7:3), Tiafoe (USA) – Hurkacz (5-Pol.) 6:3, skreč, Rune (15-Dán.) – Draper (Brit.) 6:4, 6:2.

Ženy:
Dvouhra – čtvrtfinále:

Pegulaová (6-USA) – Fernandezová (Kan.) 7:5, 6:7 (1:7), 7:6 (7:3), Badosaová (Šp.) – Pavljučenkovová (Rus.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra – semifinále:

Putincevová, Fernandezová (Kaz./Kan.) – Nosková, Šnajderová (ČR/Rus.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články