Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bez lidí to nemá smysl. Kvitová ani Strýcová by nechtěly hrát grandslam před prázdnými tribunami

Petra Kvitová už dříve vyslovila obavu, že se už letos ve světě hrát nezačne. Její názor před turnajem O pohár prezidenta ČTS na Spartě sdílela i Barbora Strýcová. Obě české tenistky by nechtěly hrát grandslamové turnaje bez fanoušků. O případném zrušení zbytku sezony kvůli koronaviru by rády věděly co nejdříve, stejně jako česká mužská jednička Jiří Veselý.

Petra Kvitová na tréninku
zdroj: ČTK/PR/TK Sparta Praha autor: Pavel Lebeda

Tenisová sezona na okruzích WTA a ATP Tour je kvůli opatřením proti šíření nemoci covid-19 od března přerušena zatím do konce července. "Přál bych si, aby se hrálo, ale fakt tomu nevěřím. Situace není moc dobrá a nemyslím, že by to z bezpečnostních důvodů šlo," uvedl Veselý.

"Ráda bych si na konci roku pár turnajů zahrála, ale asi by se mi nechtělo vycestovat teď do Ameriky nebo do Číny a hrát tam. Můj názor je, že to letos bude obtížné a asi se to nepodaří," doplnila Strýcová.

Za normálních okolností by bylo druhý den v plném proudu antukové Roland Garros. Momentálně není jisté, zda si tenisté ještě letos grandslam zahrají. Wimbledon byl zrušen a organizátoři US Open v New Yorku a pařížského French Open, přeloženého na podzim, doufají, že akce uspořádají i bez fanoušků.

"Bez lidí to nemá smysl hrát. Fanoušci jsou naším hnacím motorem," pronesla dvojnásobná vítězka dvouhry ve Wimbledonu Kvitová. "Grandslam si to absolutně nezaslouží," uvedla Strýcová.

Pokud by se měla letošní sezona zrušit, tak podle Veselého co nejdříve. "Osobně bych to radši slyšel hned," řekl a Strýcová přitakala. Kvitová by možná čekala. "Protože mám své roky. Ještě bych si nějaký grandslam odehrála, ale pokud by to mělo být bez lidí, tak bych to taky zrušila," řekla třicetiletá tenistka.

Ve Stromovce se bez diváků hrát musí. "To jsem naposledy zažila jako dítě. Bude to smutné, ale jsme vůbec rády a šťastné, že jsme se vrátily na kurty," řekla světová deblová dvojka Strýcová, loni královna čtyřhry ve Wimbledonu.

Nejzvláštnější? Nepodat si ruku

Turnaj se bude konat s rozhodčími i sběrači. Každý hráč se bude starat o vlastní ručník a je zakázáno si po utkání podávat ruce. "Upřímně, nepřijde mi úplně etické si nepodávat ruku a jenom si ťuknout raketou. To je to nejnepříjemnější, co mě bude čekat. Je to sport a tohle mi přijde nejzvláštnější," řekla Kvitová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články