Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Do Prahy se dívá celý tenisový svět, je před turnajem přesvědčen Kaderka. Chybí Plíšková

Z turnaje O pohár prezidenta ČTS se na poslední chvíli omluvila světová trojka Karolína Plíšková. Jedničkou mezi ženami tak bude dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová, mezi muži Jiří Veselý. Tenisovou akci na pražské Spartě můžete sledovat na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od úterý 26. května.

Petra Kvitová na Australian Open
zdroj: ČTK/AP autor: Andy Wong

Pořadatelé zveřejnili složení a dvanáctou hráčku světa Kvitovou v pavouku doplní Karolína Muchová (26. v žebříčku WTA), Barbora Strýcová (31.), Kateřina Siniaková (54.), Kristýna Plíšková (69.), Barbora Krejčíková (115.), Lucie Hradecká (474.) a juniorka Linda Fruhvirtová. Ženy budou hrát na tvrdém povrchu.

V mužské osmičce, která se utká na antuce, se s Veselým (65. v pořadí ATP) představí Lukáš Rosol (180.), Zdeněk Kolář (229.), Tomáš Macháč (256.), Vít Kopřiva (320.), Michael Vrbenský (405.), Jonáš Forejtek (436.) a Jiří Lehečka (617.).

"Těší mě, že se v akci předvedou všichni čeští hráči, kterým to situace dovolí. Díky tomu nás čeká ojedinělá podívaná. Díky síle českého tenisu a rychlosti, s jakou jsme akci připravili, se do Prahy dívá celý tenisový svět. Je to pro nás čest i výzva. Věřím, že i tenis přispěje k postupnému navracení naší společnosti k normálu," uvedl prezident tenisového svazu Ivo Kaderka.

Kromě Karolíny Plíškové bude chybět i Vondroušová

Účast původně přislíbila i Karolína Plíšková, ale s tím, že musí být zdravotně v pořádku. "V posledních týdnech jsem léčila zraněná záda a teprve postupně zvyšuji tréninkové dávky. Až o víkendu přijede trenér (Daniel) Vallverdu a začnu naplno trénovat. Na ostrý zápas se teď necítím," vysvětlila svoji neúčast.

Nabídku hrát měla i loňská finalistka Roland Garros a světová osmnáctka Markéta Vondroušová. Na kurt se však nedostane kvůli netenisovým povinnostem. "Ve dnech turnaje se stěhuji a vrcholí má příprava na maturitu, tak jsem se omluvila, ale s účastí v týmové soutěži, až budu mít vše za sebou, již počítám," slíbila Vondroušová.

Ze současné české elity chybí Marie Bouzková (47.), která se až počátkem června vrací z USA. Čtvrtfinálové zápasy jsou na programu v úterý 26. května, ve středu semifinále a finále ve čtvrtek od 12:00 (muži) a 14:00 (ženy). Na zahajovací boje ve Stromovce navážou turnaje O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta vždy pro 16 hráčů a hráček. Hrát se bude i soutěž družstev. Mezinárodní sezona okruhů ATP i WTA začne kvůli koronaviru nejdříve v srpnu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články