Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Berdychova mission impossible: Musí porazit Djokoviče ve dvou setech

Londýn - Tomáš Berdych má před sebou těžký úkol, neřkuli neřešitelný. Po dvou prohrách ve skupině Stana Smithe musí večer na Turnaji mistrů v Londýně porazit světovou jedničku Novaka Djokoviče ze Srbska ve dvou setech. Jen v tom případě může pomýšlet na postup do semifinále. Naději mu dalo vítězství Švýcara Rogera Federera nad Japoncem Keiem Nišikorim. Textový on-line přenos zápasu Berdycha s Djokovičem nabídne v 21:00 náš web.

Tomáš Berdych
zdroj: Reuters

Třicetiletý Berdych prohrál ve skupině ve dvou setech s Federerem, který je po výhře nad Djokovičem jistým semifinalistou, a ve třech s Nišikorim. Má tak teoreticky s jednou výhrou stále šanci na postup, což se letos například povedlo Petře Kvitové na Turnaji mistryň v Singapuru, kde nakonec prohrála až ve finále.

Postup šestého hráče světa Berdycha je však mnohem méně pravděpodobný, než byl ten Kvitové. Rodák z Valašského Meziříčí musí porazit Djokoviče ve dvou setech, se Srbem má ale negativní bilanci 2:20. Djokoviče porazil jen předloni na antuce a v roce 2010 na trávě ve Wimbledonu.

"Je obrovsky cenné s takovým hráčem hrát a strávit s ním čas na kurtu. Jakýkoliv zápas nebo set s ním je k nezaplacení a člověk si z toho může vzít spoustu zkušeností," řekl Berdych serveru iDnes a Radiožurnálu v Londýně po porážce s Nišikorim ve chvíli, kdy ještě nevěděl, že bude mít s Djokovičem o co hrát.

Také Djokovič bude po prohře s Federerem asi potřebovat výhru, aby se nemusel o postup strachovat a mohl dál útočit na pátý titul na Turnaji mistrů a čtvrtý v řadě. "Využiju den volna, abych s týmem probral věci, které mi nešly v předešlém zápasu, a psychicky i fyzicky se naladil na další duel ve skupině," řekl Djokovič.

Šanci Berdych má

Zatímco loni ve dvou vzájemných duelech Berdych s Djokovičem ve čtyřech setech získal dohromady pouhých šest gamů, letos odehrál všechny tři zápasy vyrovnané. Dvakrát prohrál ve třech setech a naposledy nedávno v pařížské hale Bercy po vyrovnaném boji ve dvou zkrácených hrách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články