Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Djokovič je stále hlavním favoritem, tvrdí Federer

Londýn - I když Roger Federer ukončil po 23 zápasech neporazitelnost Novaka Djokoviče, hlavním favoritem Turnaje mistrů je podle něj stále srbský tenista. Zatímco Švýcar si v úterý večer připsal druhou dvousetovou výhru ve skupině a jako první se probojoval do semifinále, světová jednička Djokovič bude o postup usilovat ve čtvrtečním utkání s Tomášem Berdychem.

Novak Djokovič a Roger Federer
zdroj: REUTERS autor: Shannon Stapleton

"Novak je pro mě pořád favoritem turnaje. Proti Berdychovi bude velkým favoritem," uvedl Federer po vítězství 7:5, 6:2 nad Djokovičem, který na závěrečném podniku sezony ATP útočí na čtvrtý titul v řadě. "Měl by postoupit do semifinále a v něm bude zase favoritem, vzhledem k tomu, jaký má za sebou rok," připomněl skvělou sezonu srbského tenisty, který má letos na kontě 79 výher, jen pět porážek a deset vyhraných turnajů.

"Má hodně daleko k vyřazení. Jak znám Novaka, bude teď ještě hůře k poražení," konstatoval Federer, který může vyhrát Turnaj mistrů posedmé. Na prestižním podniku si připsal jubilejní 50. vítězství a převážil vzájemnou bilanci s Djokovičem na svou stranu - na zápasy vede 22:21.

"Před turnajem bych to nečekal, přece jenom má výtečnou bilanci v hale a taky výborný rok za sebou," uvedl na adresu Djokoviče, jenž vyhrál tři grandslamy a šest turnajů Masters. Djokovič prohrál zápas v hale po třech letech. "Stane se. Musím to vzít a zítra zapracovat na tom, aby to příště bylo lepší," prohlásil. "Roger si zaslouží uznání, jak měnil rytmus hry. Já udělal hodně nevynucených chyb a ve druhém setu jsem mu vítězství daroval," shrnul osmadvacetiletý Srb.

O šest let starší Federer v reakci na soupeřovu poznámku uvedl, že se o vítězství přičinil i vlastní hrou. "Nehrál tak hrozně. Vím, že umí hrát lépe. Proč to dnes neukázal? Upřímně, myslím, že na tom mám i svou zásluhu," řekl držitel rekordních 17 grandslamových titulů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články