Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych s Dlouhým přejeli Kazachy 3:0

Ostrava - České tenisty dělí jediná výhra od čtvrtého postupu do čtvrtfinále Davisova poháru za sebou. Tomáš Berdych s Lukášem Dlouhým v dnešní čtyřhře v Ostravě hladce přehráli Jevgenije Koroljova a Jurije Ščukina ve třech setech 6:4, 6:4, 7:6 a svěřenci nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila se v prvním kole soutěže ujali nad nováčkem Světové skupiny Kazachstánem vedení 2:1. Postupový třetí bod může v úvodní nedělní dvouhře získat Berdych, podaří-li se mu v nedělním souboji týmových jedniček porazit Andreje Golubjova. Po dnešní čtyřhře se však spekulovalo, že za Kazachy možná nastoupí Koroljov. Na vítěze ostravského duelu čekají tenisté Argentiny, kteří do čtvrtfinále Davisova poháru postoupili přes Rumunsko.

Berdych s Dlouhým spolu nastoupili v Davisově poháru teprve podruhé a počínali si podobně jako při své premiéře před pěti lety v Maroku, kde povolili soupeřům osm gamů. Dnešní duel byl sice vyrovnanější, ale domácí pár v klíčových chvílích a při brejkbolech těžil z větších zkušeností.

Tomáš Berdych pro ČT:

"Hlavně Ščukin hrál dobře, překvapil mě svým výkonem. Museli jsme to odmakat a jsem rád, že jsme to zvládli ve třech setech a já můžu pošetřit síly."

Obdobný obrázek nabídla i druhá sada. Zatímco Berdych s Ščukinem neměli s podáním problémy, Dlouhý a Koroljov se se servisem hodně potýkali. Opět se ukázalo, jak klíčový bývá pro vývoj sedmý, takzvaný Tildenův game. Koroljov při něm opět ztratil podání a Češi si také pro druhou sadu dokráčeli s výsledkem 6:4. Třetí dějství od začátku směřovalo k tie-breaku. Češi rychle vedli ve zkrácené hře 6:1 a mohli se radovat z důležitého bodu, i když proměnili až čtvrtý mečbol.

Tomáš Berdych a Lukáš Dlouhý
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články