Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kvitová se věnuje rehabilitaci prstů, rekonvalescence probíhá bez komplikací

Praha – Poprvé v kariéře chybí Petra Kvitová na Australian Open. Úvodní grandslam sezony vynechala kvůli zotavování se ze zranění, která utrpěla při přepadení svého bytu. Rehabilitace poranění vážně zraněných prstů ale podle mluvčí tenistky Karla Tejkala probíhá bez komplikací.

"Zdravotní stav se malinko zlepšuje. Vše jde dále bez komplikací, jak lékaři po operaci plánovali. Petra je s nimi v pravidelném kontaktu a plně se soustředí na rekonvalescenci a rehabilitaci," řekl mluvčí tenistky Karel Tejkal.

Kvitovou přepadl neznámý pachatel před měsícem ráno v jejím prostějovském bytě a při potyčce jí pořezal prsty levé ruky, v níž hráčka drží raketu. Bývalá světová dvojka podstoupila operaci poraněných šlach a nervů ve Vysokém nad Jizerou a čeká ji minimálně půlroční pauza. Na kurty se vrátí nejdříve v druhé polovině roku.

Minulý týden na sociálních sítích oznámila, že jí lékaři vyndali stehy. "Hojí se to zatím dobře. Jsem ráda, že jsem to zase opět já a má ruka. Rehabilituji a zůstávám pozitivní jako vždy," napsala šestadvacetiletá Kvitová.

Na grandslamu chybí poprvé po osmi letech a poprvé po třiceti startech v řadě. Naposledy nehrála na pařížské antuce French Open v roce 2009. Na Australian Open, kde došla nejdále do semifinále před pěti lety, chybí rodačka z Fulneku poprvé od své premiérové účasti v roce 2009.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články