Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Australian Open začne až 8. února, kvalifikace se odehraje v Dauhá

Australian Open, první grandslam v sezoně, odstartuje podle očekávání o tři týdny později 8. února. Kvalifikace se uskuteční v Dauhá a bude se hrát již od 10. ledna, aby tenisté mohli po příletu do Austrálie absolvovat povinnou dvoutýdenní karanténu.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP autor: Andy Brownbill

Mužská asociace ATP dnes zveřejnila kalendář na úvodních sedm týdnů, v němž si výrazné změny včetně odkladu Australian Open vynutila přísná opatření proti šíření covidu-19 v zemi. Během karantény budou moci tenisté trénovat v Melbourne Parku, zbytek času stráví v hotelových pokojích. Rozsáhlé testování na koronavirus bude nedílnou součástí akce.

Tenisový rok začne mužům 5. ledna dvěma turnaji kategorie ATP 250 v Delray Beach na Floridě a turecké Antalyi. Poté bude následovat dva a půl týdne volna na přesun do Austrálie a povinnou karanténu. Od 31. ledna se budou hrát dva přípravné podniky nazvané Melbourne 1 a Melbourne 2, od 1. do 5. února se pak uskuteční týmový ATP Cup.

Melbourne se tak téměř na měsíc stane centrem tenisového dění. Stát Victoria má druhou vlnu pandemie za sebou a už 48 dnů nezaznamenal případ komunitního přenosu covidu-19. Nicméně v jeho metropoli dál platí řada zdravotních i cestovních omezení. Tenisty čeká život v "bublině" podobně jako letos během US Open či Roland Garros.

"Nové uspořádání kalendáře pro začátek sezony 2021 představuje obrovské úsilí napříč tenisovým světem za náročných okolností. Zdraví i bezpečnost budou nadále zásadní, když budeme čelit výzvám, které nás čekají," řekl šéf ATP Andrea Gaudenzi.

Ženská tenisová asociace WTA zatím kalendář nezveřejnila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články