Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Havlíčkův Brod a Cheb po jasných výhrách dál vévodí extralize

Oba celky s nejvyšším počtem bodů v mužské extralize, Havlíčkův Brod a Cheb, zvládly své zápasy v 7. kole a suverénně dál drží přední příčky. Vítězství slaví i dva pražské celky, KT Praha si poradila s Libercem a El Niňo triumfovalo v Hradci Králové.

Tomáš Tregler
zdroj: ČT sport

TTC Ostrava podlehl ve čtvrteční předehrávce Havířovu 1:3 a hrající kouč domácích Petr Korbel shrnul souboj tak, že vyhrál šťastnější tým.

"V tom prvním utkání vedl Kuba 2:0 na sety, ale pokazil pár svých míčků a prohrál. Pak vedl nad Kenjaevem opět 2:0 a opět prohrál," vzpomínal Korbel na ztracené zápasy tahouna domácích Jakuba Kleprlíka.

Obrat proti němu dokonal havířovský junior Šimon Bělík a pak i uzbecká posila Zokhid Kenjaev. Ten navíc přidal bod i za výhru nad Korbelem, a tak se z triumfu 3:1 radoval havířovský celek.

Souboj úřadujících mistrů z Havlíčkova Brodu s Ostravou KST otevřel parádní duel domácího Tomáše Treglera s mladým Ondřejem Květonem, kterého vysočinský klub moc dobře zná.

V loňské sezoně odehrál v dresu HB Ostrova šest zápasů v extralize, letos nastoupil několikrát za brodský B tým.

I proto musel zápas Treglera s Květonem rozhodnout až závěrečný pátý set. Ten strhnul na svou stranu zkušenější tahoun lídra tabulky a tím dostal Havlíčkův Brod do herní pohody.

Pavel Širuček s Tomášem Martinkem pak už bez problému dovedli svůj tým k celkovému vítězství 3:0.

Po stejném výsledku se radovali i finalisté minulého ročníku z Chebu, kteří v hale NH Ostravy neztratili ani jednu sadu.

Antonín Gavlas nejprve přehrál Oleksandra Timofieieva, obranář Stanislav Kučera pak porazil extraligového debutanta Jana Lisztwana a výhru pečetil nejlepší hráč loňské ligové sezony David Reitšpies proti Miroslavu Bindačovi.

Mnohem napínavější bitvu sledovali diváci střetnutí KT Prahy s Libercem. Hladkou jízdu domácích překazili Jakub Seibert s Mohamedem Shoumanem, když srovnali na 2:2 na zápasy.

V klíčovém utkání o celkový triumf ale úřadoval Martin Olejník, Michala Beneše překonal jasně 3:0 a zařídil Pražanům tři body.

Tři body si odvezli i stolní tenisté pražského El Niňa z Hradce Králové. Dvěma body zazářil slovenský reprezentant Jakub Zelinka, jednou vyhrál i Tomáš Konečný a El Niňo si tak poradilo se soupeřem i bez Jiřího Vráblíka, kterého zastoupil trenér Petr Kaucký.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články