Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Souboj nejhorších týmů extraligy ovládli stolní tenisté NH Ostravy

Čtyři zápasy a čtyři prohry. Tak vypadal vstup do sezony dvou posledních týmů NH Ostravy a Hradce Králové, kteří se spolu střetli v dohrávce pátého ligového kola. A premiérové vítězství slavili po výsledku 3:2 ostravští hráči. Cheb a pražské El Niňo zaznamenali už čtvrtý úspěch a bodově dotáhli vedoucí Havlíčkův Brod.

Vít Kadlec
zdroj: ČAST

Radek Košťál smetl Miroslava Bindače bez ztráty setu a druhý bod Hradce přidal Vlastimil Buben po výhře nad Oleksandrem Tymofieievem. Domácí byli v laufu a na nejlepší cestě za prvním triumfem v sezoně.

Jenže velezkušený Marek Klásek pomyslný mečbol neproměnil. Bývalého reprezentanta přehrál o třicet let mladší Vít Kadlec. A sebevědomí hostů rostlo. Tymofieiev srovnal po pětisetové bitvě s Košťálem, rozhodoval tak závěrečný duel a v něm další generační měření –  23letý Vlastimil Buben za Hradec proti 60letému Miroslavu Bindačovi z Ostravy.

Celkové vítězství nakonec po páté sadě strhnul na svou stranu nejstarší hráč extraligy Bindač a zajistil NH Ostravě předposlední příčku právě před východočeskými soupeři.

To první pozici si dělí už tři týmy. K Havlíčkovu Brodu a El Niňu se přidal i Cheb. A to díky výhře 3:1 nad KT Prahou. Bodově přispěli loňským finalistům postupně Antonín Gavlas, Adam Štalzer a nejlepší hráč minulého ročníku David Reitšpies. Ze západočeského celku zaváhal jen obranář Stanislav Kučera.

O týden dříve v předehrávce viděli fanoušci i šlágr mezi Havlíčkovým Brodem a El Niňem, kteří zvládli až překvapivě jasně Pražané poměrem 3:0. Po stejném skóre se radoval i Havířov v hale Ostravy KST. A padla i TTC Ostrava 2016, když nestačila na Liberec. Šesté kolo je naplánováno na první víkend listopadu.

Zdroj
ČAST

Hlavní zprávy

Nejčtenější články