Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Stolní tenisté Havířova vyhráli na domácí půdě Europe Trophy

Poprvé v historii se v České republice konal finálový turnaj evropského poháru stolních tenistů. Havířov hostil premiéru třetí nejprestižnější klubové soutěže starého kontinentu a domácí muži Europe Trophy vyhráli. Naopak vicemistryně republiky z Moravského Krumlova podlehly ve finále řeckému Panathinaikosu 1:3 na zápasy.

Je nám líto, video expirovalo.
Stolní tenisté Havířova vyhráli na domácí půdě Europe Trophy

Havířov porazil španělský Arteal Tenis De Mesa 3:1. V klíčové dvouhře za stavu 1:1 uspěl Petr David a zisk premiérové evropské trofeje pro Slezany definitivně zajistila uzbecká posila Zokhid Kenjajev.

"Byl to moc těžký turnaj, osm výborných týmů a my jsme dokázali vyhrát, takže fantazie," radoval se David.

"Rozhodlo, myslím, včerejší semifinále s Métami, kdy jsme byli na pokraji vyřazení, ale Honza Valenta nastartoval obrat. Dneska už jsme byli lepší," dodal David.

"Jako pro odchovance klubu je to pro mě fantastický pocit a je to o to silnější, protože to byl můj poslední zápas za Havířov," uvedl David.

Ženy Moravského Krumlova čelily mnohem silnějšímu protivníkovi. V řeckém klubu hraje jedničku zkušená maďarská reprezentantka Szandra Pergelová, která také podržela svůj tým.

Zařídila dva body a jeden pak přidala obranářka Aikaterini Toliouová. Jediný bod českého vicemistra tak vybojovala v pětisetovém dramatu Jekatěrina Černavskaja.

Zdroj
ping-pong.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články