Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pistolářce Hykové těsně uniklo olympijské místo

Bělehrad – Pistolářku Lenku Maruškovou dělily na mistrovství Evropy v Bělehradu tři body od finálové účasti ve střelbě ze sportovní pistole. Její sestřenice a reprezentační kolegyně Petra Hyková zůstala dokonce jen bod za výkonem, který dnes stačil k získání účastnického místa na olympijských hrách v Londýně. Závod vyhrála Švýcarka Heidi Diethelmová. ME bylo poslední možností, kde se dalo v této disciplíně místo na OH získat.

Stříbrná olympijská medailistka z Atén 2004 Marušková, jež už takzvaný "kvótaplac" v minulosti pro ČR vybojovala, obsadila 14. místo. Hyková skončila 21., ale v redukovaném pořadí ji těsně minulo jedno ze tří volných míst pro Londýn, o která se v srbské metropoli bojovalo. Potřebovala k tomu 577 bodů a alespoň 18 přesných desítek jako pomocné kritérium, Hyková dokončila soutěž s bilancí 576/13.

Nedařilo se ani puškařům

Puškaři zatím ze sedmi českých účastnických míst nemají žádné a v malorážkových disciplínách už je ani nezískají. Stejně jako při střelbě vleže dnes nedosáhli na žádné ze čtyř volných míst v soutěži na 3x40 ran. Stačilo přitom skončit alespoň na 17. pozici, nejlepší z českého tria Petr Šmol ale obsadil 28. příčku s tříbodovou ztrátou. Naproti tomu Vladimíru Halodovi k tomu v pátek při střelbě vleže nestačilo ani osmé místo ve finále.

V puškových disciplínách zbývá poslední možnost dostat se na olympiádu na vzduchovkářském mistrovství Evropy v únoru ve Finsku. V Bělehradu vyhrál třípolohovou střelbu Maďar Peter Sidi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články