Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Velká pardubická 2024

Parahokejisté na úvod IPH Cupu vysoko prohráli s USA. Omlouvám se divákům, hlesl kapitán

Vstup českých parahokejistů do domácího IPH Cupu se nepovedl. V obměněné sestavě i s několika nováčky prohráli svěřenci trenéra Jiřího Břízy v Ostravě s Američany 0:8. Rozhodla především nepovedená první třetina, po níž Češi ztráceli výsledkem 0:3. Druhé utkání na IPH Cupu s Itálií sledujte živě na ČT sport Plus od 17:55. 

Reprezentační parahokejista David Ondrák
zdroj: Facebook Český para hokej

"První třetina, tři inkasované góly. Takové branky nemůžeme dostávat, školácké chyby. Podle toho se pak zápas vyvíjel. Američané mají svou kvalitu a ukázali to. Šance využili, my bohužel ne a pak ten výsledek takto dopadl. Mrzí nás to, omlouvám se divákům, takto jsme to nechtěli," mrzelo kapitána Radka Zelinku. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Česko – USA

Trenéři po nepovedené první třetině vystřídali brankáře. Martina Kudelu nahradil Michal Vápenka, ale ani on nezastavil příděl od USA. "Jsou neuvěřitelně šikovní a nekompromisní v zakončení. Jakmile jim člověk poskytne malinkatý prostor, tak ho dovedou precizně využít," řekl střídající brankář Vápenka.

Naopak na druhé straně Griffin LaMarre udržel čisté konto. "U nás za stavu 0:3 po první třetině byla frustrace z toho, že jsme neproměnili šance, a pak jsme ještě dostali dva rychlé góly z toho, že jsme nebyli nachystaní vstoupit do druhé třetiny," zhodnotil asistent trenéra Jakub Novotný.  

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články