Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Kudějová po úspěšné kvalifikaci na OH: Pomohla mi až sportovní psycholožka

Cesta z olympijského Ria de Janeiro na další olympijský závod, který se snad uskuteční za rok v Tokiu, nebyla pro kajakářku Kateřinu Kudějovou jednoduchá. Mistryně světa z roku 2015 se po finálové účasti na OH 2016 hledala, což bylo způsobené i nepříjemnými událostmi v soukromém životě.

Kateřina Kudějová
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Asi jsem to měla hlavně v hlavě a stala se spousta věcí v mém osobním životě, takže to bylo těžké. Chvíli mi to trvalo. Vždycky, když jsem si říkala, že to bude dobré, tak se zase něco stalo, takže teď jsem začala chodit ke sportovní psycholožce, která mi asi taky trochu pomohla. Dala jsem se nějak dohromady," svěřila.

Krátce po sobě přišla sama o babičku a její snoubenec Tomáš o dědu i babičku. Navíc měla i zdravotní potíže. "Druhý rok po Riu jsem zjistila, že mám rakovinotvorné buňky a musím jít na operaci. Brala jsem to tak, že když se stane něco takového, může se to vrátit v něčem jiném, ale nedařilo se mi ani na vodě. Byla jsem úplně vyřízená," prozradila třicetiletá kajakářka, která už je v pořádku.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězná jízda a ohlasy Kateřiny Kudějové (K1)

K olympijské nominaci vykročila čtvrtým místem na loňském mistrovství světa a při domácích závodech to potvrdila. Prospěla jí úprava tréninku. "Hodně jsme se zaměřili na fyzičku. Já jsem třeba loni měla velké problémy s fyzičkou, i když to bylo tím, že jsem předtím byla nemocná. Ale teď jsme se na to hodně zaměřili a mně už na trati vůbec nedochází, což je super," pochvalovala si.

Mrzela jí sobotní neproměněná šance a ani příprava na neděli nebyla ideální. "V noci jsem se skoro nevyspala, protože nám někdo řval pod okny, takže večer jsem nemohla usnout a ráno jsem se vzbudila o hodinu a půl dřív. Takže jsem nebyla dneska úplně ve své kůži, byla jsem unavená," vyprávěla. Znovu se jí ale potvrdilo, že v takovém stavu jezdívá nejlépe. "Pomohlo mi to v tom, že jsem byla míň nervózní a šetřila jsem si hodně síly," poznamenala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články