Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kudějová v neděli ustála tlak i atak soupeřek a zajistila si cestu do Tokia

Mezi kajakáři je o české reprezentaci na olympijských hrách v Tokiu jasno. Na Hrách, které byly kvůli pandemii koronaviru odloženy na příští rok, bude po Jiřím Prskavcovi, jenž si na kanále v pražské Troji letenku do Japonska zajistil už v sobotu a v neděli svoji suverenitu už jen potvrdil, i Kateřina Kudějová. Ta v neděli potvrdila ambice a dokázala ve finále překonat i výborný čas Veroniky Vojtové.


Kateřina Kudějová
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Kudějová přiznala velkou nervozitu, která jí zmařila první olympijský mečbol, když v sobotu měla dotek branky a skončila až pátá. V neděli se pak už ale po své finálové jízdě mohla radovat z olympijské nominace. "Je to neskutečné, až mi to dojde večer pořádně, tak z toho budu úplně vyřízená. Věděla jsem, že na téhle jízdě záleží. Dala jsem do ní všechno a ono to vyšlo," řekla vítězka v cíli.

Mezi kajakáři zajel Prskavec i přesto, že už měl nominaci na olympijské hry jisté, opět nejlépe, vyhrál i čtvrtý závod Českého poháru za sebou a porazil druhého Vavřince Hradilka, třetí byl Jan Bárta a čtvrtý Vít Přindiš. "Byla to dobrá jízda, v poslední části mi docházely síly, ale bylo to krásné. Jsem rád, že jsem se dostal do té trojky," komentoval Hradilek druhé místo i to, že si vyjel místo mezi reprezentační trojicí.

Prskavec byl v cíli hodně spokojený. "Strašně jsem si to užil, celkem už o nic nešlo, ale kluci byli v plné ráži. Moc jsem se na tu jízdu těšil a dole už jsem byl hotovej," konstatoval Prskavec. "Je to krásná série, osm jízd za sebou bez šťouchu. Bylo by hezké, kdyby to třeba ještě rok vydrželo. Teď je mým cílem pro tuhle sezonu zářijové mistrovství Evropy tady doma v Troji. Doufám, že se to uskuteční i s diváky," dodal vítěz.

Účasti na olympijských hrách se hodně přiblížila kanoistka Tereza Fišerová, které druhé místo stačilo k výhře v domácí nominaci. Byla také nejlepší Češkou na loňském mistrovství světa, odkud má i jeden bonusový bod za šesté místo.

O Tokio by ji tak mohl připravit jen triumf Gabriely Satkové na zářijovém mistrovství Evropy v Praze, přičemž by sama nesměla uspět. "Připadám si, že to nejhorší mám za sebou, ale furt je tam to ale, že to ještě není úplně jasné. Myslím, že jsem to zatím rozjela nejlíp, jak jsem mohla. Pokud to takhle bude pokračovat, tak to bude dobrý," uvažovala Fišerová nahlas.

Nominaci kanoistů ovládl vítěz Lukáš Rohan. V této kategorii se ale bude rozhodovat až na mistrovství Evropy, protože Rohan byl na loňském světovém šampionátu až třetím Čechem.

Čtvrtý závod Českého poháru ve vodním slalomu v Praze-Troji:

Muži:

K1: 1. Prskavec 88,00 (0 trest. sekund), 2. Hradilek -1,22 (0), 3. Bárta (všichni USK Praha) -2,30 (0).

C1: 1. Rohan 95,06 (0), 2. Chaloupka (oba USK Praha) -2,10 (2), 3. Rak (Dukla Brandýs n/L) -3,79 (2).

Ženy:

K1: 1. Kudějová 98,65 (0), 2. Vojtová (obě USK Praha) -2,45 (0), 3. A. Galušková (Sušice) -5,68 (0).

C1: 1. Říhová (USK Praha) 106,75 (0), 2. Fišerová (Dukla Brandýs n/L) -0,61 (0), 3. G. Satková (USK Praha) -0,90 (2).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články