Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Druhé výhry slavili ve vodním kanálu Prskavec a Fišerová. Kudějová se zlepšila a vede

Ve Veltrusech vyhrál i druhý závod Českého poháru ve vodním slalomu, který byl zároveň součástí nominačních bojů o místo v reprezentaci i účast na odložených olympijských hrách v Tokiu. Kajakář Jiří Prskavec, úřadující mistr světa, předčil ve finále o 49 setin sekundy Víta Přindiše, a přiblížil se startu v Tokiu.

Kateřina Kudějová
zdroj: ČT4 autor: Martin Hladík

Sobotní medailisté Ondřej Tunka a Vavřinec Hradilek tentokrát v boji o stupně vítězů neuspěli, bývalý světový šampion Tunka doplatil na padesátivteřinovou penalizaci. Bronzový olympionik z Ria Prskavec by tak mohl nominační otazník vyřešit již o příštím víkendu, kdy se další dva závody pojedou v Praze-Troji.

"Mám obrovskou radost, líp to začít nemohlo, ale na druhou stranu nás ještě čekají dva závody a já musím minimálně jeden z nich zajet výborně. Takže nic není rozhodnuté, ale ten krok jsem udělal veliký," uvedl Prskavec, který má v nominačním žebříčku sedmibodový náskok před mistrem Evropy Přindišem a k olympijské jistotě potřebuje vyhrát ještě jeden závod.

Je nám líto, video expirovalo.
Prskavec je po další výhře jednou nohou na olympiádě

Podruhé dokázala ve Veltrusech zvítězit rovněž kanoistka Tereza Fišerová. Kajakářka Kateřina Kudějová, mistryně světa z roku 2015, i kanoista Vojtěch Heger vylepšili sobotní druhá místa.

Kudějová je v čele nominačního pořadí i díky dvěma bonusových bodům z loňského MS. "Na začátku jsem si moc nevěřila, ale už po včerejšku se mi hrozně ulevilo. Dneska to bylo mnohem lepší, první závod je těžší, a tak se mi jelo dobře. Za výsledky jsem určitě moc šťastná," řekla po vítězné jízdě Kudějová.

Závody Českého poháru ve vodním slalomu ve Veltrusech (Mělnicko):

Muži: K1: 1. Prskavec 88,20 (0 trest. sekund), 2. Přindiš -0,49 (0), 3. Zima (všichni USK Praha) -2,58 (0).
C1: 1. Heger (Dukla Brandýs n/L) 94,07 (0), 2. Rohan -2,02 (0), 3. Gebas (oba USK Praha) -2,04 (0).

Ženy: K1: 1. Kudějová (USK Praha) 99,57 (0), 2. Valíková (Dukla Brandýs n/L) -1,28 (0), 3. A. Galušková (Sušice) -4,90 (2).
C1: 1. Fišerová (Dukla Brandýs n/L) 104,44 (0), 2. G. Satková (USK Praha) -0,55 (0), 3. T. Kneblová (Olomouc) -1,78 (0).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články