Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bronzový kajakář Dostál: Má nezastavitelnost skončila 250 metrů před cílem

Račice - Většinu kilometrového závodu si Josef Dostál připadal skoro nezastavitelně. Blažený pocit ho opustil v poslední čtvrtině, kdy se před něj dostali mohutně finišující Němec Tom Liebscher i Portugalec Fernando Pimenta. Bronz je pro českého reprezentanta zklamáním.

Josef Dostál s bronzovou medailí
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Mistr světa z roku 2014 a stříbrný medailista ze světového šampionátu 2015 i loňské olympiády se po domluvě s koučem Karlem Leštinou od začátku držel vepředu. Tempo však neudržel. "Na 500 metrech už jsem si myslel, že je to můj životní závod stejně jako v Moskvě před třemi lety, kdy jsem vyhrál. Cítil jsem se skoro nezastavitelně. Nicméně má nezastavitelnost skončila asi 250 metrů před cílem," hodnotil.

Po dojezdu neskrýval rozčarování. "Je to vlastně můj nejhorší výsledek v kariéře na vrcholné soutěži, takže poměrně zklamání," prohlásil Dostál, podle kterého se závod lámal na poslední dvoustovce, kde vítězný Němec zvolil obdobnou taktiku jako loni Marcus Walz ze Španělska na cestě za olympijským vítězstvím.

Je nám líto, video expirovalo.
Bronzové finále kajakáře Dostála na 1000 metrů

"Musím se na to zpětně podívat, ale myslím, že se trošku svezl na vlně. Jestli byl dvě vteřinky za mnou, tak je to možné. Potom se mu to povedlo stejně jako Španělovi, takže obrovský klobouk dolů, jak to zvládl takticky. Dneska byli dva opravdu lepší než já," uznal Dostál, jemuž nakonec k lepšímu umístění nepomohla ani bouřlivá kulisa. "Vnímal jsem obrovský rachot, ale posledních 200 metrů jsem byl tak v háji, že jsem ani nevěděl o světě," dodal.

Další šanci získat vytoužené zlato bude mít český reprezentant v nedělním finále neolympijské pětistovky, na které v této sezoně ještě neprohrál. "Nechám se pořádně vykoupat v té porážce. Myslím, že mě nabudí do zítřka. Jestli jsem byl ráno nesnesitelný před finále, tak to byl asi slabý odvar proti tomu, co přijde zítra," zakončil Dostál.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články