Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Bratři Fuksové, čtyřkajaky i Dostál postoupili v Poznani do finále

Martin Fuksa prokazuje výtečnou formu. Stejně jako před týdnem při dvojnásobném triumfu v Račicích postoupil na dalším Světovém poháru v rychlostní kanoistice z rozjížďky rovnou do finále závodu na 500 metrů. V Poznani se v něm český kanoista na rozdíl od předchozího dílu utká i s bratrem Petrem, kterého v Česku připravila o finálovou účast diskvalifikace kvůli příliš lehké lodi. V Polsku už se mladší ze sourozenecké dvojice o postup ze semifinále nenechal připravit. O medaile budou v sobotu na pětistovce závodit i oba čtyřkajaky a kajakář Josef Dostál na kilometru.

Martin Fuksa v rozjížďkách jako jediný pokořil hranici 1:50. V Poznani nebyl na startu Brazilec Isaquias Queiroz, který v Račicích skončil druhý ve finále. Bronzový muž z českého závodu SP Catalin Chirila z Rumunska ovládl úvodní rozjížďku. V ní skončil třetí Petr Fuksa, který si pak postup zajistil druhým místem v semifinálové jízdě.

Čtyřkajak Jakub Špicar, Radek Šlouf, Jan Vorel, Daniel Havel nejprve v rozjížďce o 92 setin prohrál souboj o jediné postupové místo s Ukrajinci, svoji semifinálovou jízdu ale vyhrál před rovněž postupujícími Dány a Slováky. V mírně pozměněné sestavě, v níž Jakuba Zavřela nahradil Jan Vorel, se posádka pokusí vylepšit páté místo z Račic.

Předchozí výsledek už nyní překonal z poloviny obměněný ženský čtyřkajak Kateřina Zárubová, Barbora Betlachová, Eliška Betlachová, Adéla Házová. V Račicích Anežka Paloudová, Zárubová, Štěpánka Sobíšková a Barbora Betlachová jely pouze finále B, tentokrát ze semifinále prošly do "áčka", byť s nejhorším časem.

Čtyřnásobný olympijský medailista Dostál po nevydařeném vystoupení v Račicích na deblkajakau s Radkem Šloufem dnes vybojoval finálovou účast druhým místem v semifinále. Zavřel pojede při individuálním startu jen v béčku stejně jako Anežka Paloudová na pětistovce kajakářek. Finále uniklo i kanoistce Denise Řáhové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články