Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Tahle sezona nebude až tak důležitá, hlásí Sáblíková na prahu rychlobruslařského roku

Říká, že na nejvyšší mety necílí. Martina Sáblíková je na prahu nové rychlobruslařské sezony opatrná ohledně svých cílů. Společně s trenérem Petrem Novákem s předstihem oznámila, že důležité závody přijdou až před Hrami v Pekingu v roce 2022.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK/AP autor: Petr David Josek

"Letos byla příprava hodně jiná, s tréninkem jsme začali později než jindy. Byla náročná. Musím se ale přiznat, že pro mě je nepochopitelné, že sezona začíná. Přijde mi to hodně brzy," uvedla Sáblíková v Praze.

Výsledky na kontrolních závodech v Inzellu však ukázaly, že by na tom měla být dobře. Vyhrála trať 3000 metrů, na které dokázala porazit i svou dlouholetou sokyni Ireen Wüstovou. "Ukázalo se, že pozdní začátek (přípravy) snad moc nevadil. Na druhou stranu to byl jen takový výstřel. Uvidíme teď na Světových pohárech," uvedla Sáblíková.

Nadcházející měsíce budou pro Sáblíkovou náročné i s ohledem na cestování. Seriál SP začne v Japonsku, poté se bude závodit v Evropě a v závěru se bude bojovat v Americe. "Je to hodně zvláštní, i tím, že druhý svěťák v Japonsku je na otevřené dráze. Hodně jsme zvažovali, jestli tam pojedeme," přiznala Sáblíková.

Potěšilo ji, že i kouč Novák, jenž je obvykle hodně náročný, netlačí v úvodu sezony na výsledky. "Jsem ráda, že i tady zaznělo, ze tahle sezona není až tak důležitá. Loni jsem měla hodně problémů," poukázala na řadu zdravotních potíží se zády nebo s úpony kolena.

Momentálně je stoprocentně fit. "Mám za sebou tři týdny na ledě v Inzellu a necítila jsem nic, co by mě omezovalo. Ze začátku jsem měla lehké problémy s úponem kolena, ale postupně se to spravilo. Bylo potřeba, aby si tělo zvyklo na jiný pohyb," uvedla.

Vrcholem sezony pro Sáblíkovou bude MS na jednotlivých tratích. "Obecně nevím, co od sezony očekávat. Uvidíme, jak to bude na Světových pohárech vypadat. Přicházejí nové závodnice hlavně z Holandska a koukala jsem, že mají velmi dobrou úroveň. Nejdřív se ale na mistrovství musím kvalifikovat," řekla Sáblíková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články