Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Sáblíková zatím na cyklistické MS nemyslí

Praha - Až po mistrovství republiky v závěru června se rychlobruslařská hvězda Martina Sáblíková definitivně rozhodne, zda se v září představí na světovém šampionátu cyklistů v Dánsku. Dvojnásobná olympijská šampionka z Vancouveru a její trenér Petr Novák si s myšlenkami na start na vrcholné cyklistické akci sezony pohrávají již několik let, letos to však vypadá, že k němu opravdu dojde. Definitivní rozhodnutí však Sáblíková nechce momentálně učinit.

"Mistrovství světa zatím nemám v plánu. Uvidíme po republice. Vše se musí dělat krok po kroku," oznámila Sáblíková novinářům. Čtyřiadvacetiletá závodnice před rokem získala na českém šampionátu tři zlaté medaile a mezi favoritky bude patřit i letos. V Šumperku a v Olomouci by 23. a 25. června měla jet časovku i hromadný závod, až poté prý padne rozhodnutí, zda do Kodaně vyrazí. Základním předpokladem ale je, aby se do nominace probojovala, což by se jí ale mělo podařit.

Cyklistice se Sáblíková věnuje více než rok. "Snažím se na kole sedět. Kolik kilometrů mám najeto, to ale nevím. Nepočítám to. Loni jsem ale začala koncem května, letos už jsem na začátku května seděla na kole," přiznala Sáblíková, která se jinak věnuje i dalším sportům. "Jezdím i na bruslích, běhám, hraju nohejbal, fotbal, basket. Prostě dělám všechno," smála se.

V minulých letech Sáblíková většinou před startem na domácím mistrovství absolvovala i zkušební závod, který byl součástí Českého poháru. Letos se tak nestane. "Neuvažujeme o tom. Trénink je prakticky to samé," řekla Sáblíková.

Neplánuje se ani věnovat vylepšení cyklistické techniky. "Pojedu tak, jak to umím. Je mi jasné, že nejsem cyklista, takže nebudu projíždět zatáčky jako oni. Ale podařilo se mi to minulý rok (vyhrát). Jde o to se s tím poprat, zajet nějaký čas a pak uvidíme, jak to dopadne," uvedla rodačka z Nového Města na Moravě.

Na led vyrazí s bruslemi na míru

Hlavní sportovní náplní Sáblíkové bude i nadále rychlobruslení. Už nyní se těší na 20. červenec, kdy by poprvé měla začít trénovat na ledě. "Jedeme do Inzellu, takže kolem nás bude příroda. Nebude to jako v minulých letech, kdy jsme začínali v Berlíně nebo Erfurtu," uvedla sedminásobná mistryně světa.

Do nové sezony by měla poprvé vyrazit s bruslemi na míru. "Už jsme byli v Holandsku, nechat si udělat odlitky na boty, které přijdou těsně před tím, než pojedeme. Docela se těším. Neměla bych mít problém s tím, že si budu muset na brusle zvykat," uvedla Sáblíková, která si ale pro jistotu objednala i klasické brusle.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články