Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Sáblíková: Obhajoba Světového poháru by byla z říše snů

Praha/Charbin (Čína) – Rychlobruslařka Martina Sáblíková vyráží za dalším možným triumfem ve Světovém poháru. První závod seriálu, který česká královna dlouhých tratí ovládla už desetkrát v řadě, se uskuteční v čínském Charbinu. Bruslařky na úvod čeká závod na 3000 metrů, v němž Sáblíková změří síly s největší rivalkou posledních let Ireen Wüstovou z Nizozemska či již čtyřiačtyřicetiletou Němkou Claudií Pechsteinovou.

Martina Sáblíková
zdroj: AP autor: Markus Schreiber

"Nevím, zda bych si teď troufla mluvit o útoku na další celkové vítězství. Sezona je dlouhá a já jsem čím dál tím starší. Obhajoba by byla z říše snů, kdyby se to nepodařilo, byla bych alespoň ráda, abych nebyla daleko," uvedla Sáblíková před startem Světového poháru.

Do Charbinu se vydala již minulý týden, aby se dostatečně aklimatizovala. "Časový posun nemám moc ráda, hlavně když se lítá na východ. Na druhou stranu to bude pro všechny stejné, musím se s tím vypořádat," řekla šestnáctinásobná mistryně světa. "Cesta byla poměrně dlouhá, ale s posunem jsem se srovnala celkem rychle. I když na ledě to bylo znát," uvedla.

Moc dobře se nicméně v Číně necítí. "Vůbec nevím, co od sebe můžu na začátek čekat. Je to tady přece jen něco jiného, než při prvních kontrolních závodech v Inzellu, kde vlastně o nic nešlo. Většinou je to tak, že se půl tréninku cítím dobře a druhou půlku to není ono. Aspoň mi to tak přijde. Takové střídavě oblačno," popsala devětadvacetiletá Sáblíková své pocity.

Trojnásobná olympijská vítězka, která na úvod sezony vyhrála dva závody v německém Inzellu, plánuje ve Světovém poháru startovat i v závodech na 1000 a 1500 metrů plus v týmovém závodě. V Číně se představí i Karolína Erbanová, jež se bude tradičně soustředit na tratě 500 a 1000 metrů a do závodů by měly zasáhnout i Nikola Zdráhalová, Eliška Dřímalová a Natálie Kerschbaummayr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články