Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V souboji Davida s Goliášem Namibie srdnatě vzdorovala All Blacks

Londýn – Na Olympijském stadionu v britské metropoli se uskutečnil jediný čtvrteční duel ragbyového světového šampionátu. V rámci skupiny C proti sobě nastoupily týmy Nového Zélandu a Namibie. Kdo čekal, že All Blacks outsidera doslova přejedou, se zmýlil. Namibijci statečně odolávali jasné herní převaze mistrů světa a konečný výsledek 14:58 byl pro ně po závěrečném hvizdu nepochybně spíše povzbuzením než ostudou.

Utkání Nový Zéland - Namibie
zdroj: REUTERS autor: Eddie Keogh

Závěrečné skóre je třeba vidět v kontextu předzápasových předpovědí, které Namibijcům přisuzovali příděl mezi 70 a 100 body. Byli i tací, co poukazovali na výsledek z MS 2003, kde Welwitschias podlehli Austrálii hrozivým rozdílem 0:142. To se však proti Novozélanďanům nestalo. Hráči Namibie předvedli kuráž v obraně i v útoku - v soupeřově dvaadvacítce se vyskytli zřídka, přesto dokázali za velkého aplausu obecenstva položit pětku a navrch proměnit tři trestné kopy.

Favorizovaní All Blacks, autoři devíti pětek, nepředvedli příliš oslnivý výkon a občas se dopustili ve hře chyb, za které by je silnější protivníci zajisté potrestali. Na své konto si každopádně připsali druhou výhru na turnaji a s devíti body vedou tabulku skupiny C. Jednalo se mimochodem už o jejich 26. výhru v utkáních základní skupiny na mistrovství světa. V této fázi šampionátu novozélandský tým ještě nikdy nepoznal hořkost porážky.

Mistrovství světa v ragby:

Skupina C: Nový Zéland - Namibie 58:14 (34:6).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články