Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

All Blacks vstoupili do turnaje výhrou proti Argentině

Londýn - Úřadující mistři světa při svém prvním vystoupení na turnaji nezaváhali a na slavném stadionu ve Wembley porazili ve skupině C Argentinu 26:16. All Black v poločase prohrávali s jihoamerickým soupeřem 12:13, ale zásluhou zlepšeného výkonu ve druhém poločase otočili utkání ve svůj prospěch. Ve skupině A splnil Wales úlohu favorita proti Uruguayi a ve skupině B se z vítězství nad Spojenými státy radoval výběr Samoy.

Zápas na londýnském stadionu Wembley sledovalo 89.019 diváků, což je nový rekord šampionátu. Tato návštěva překonala 82.957 fanoušků na finále mezi Anglií a Austrálií v roce 2003 v Sydney. "Wembley je magické místo. Jedno z nejlepších hřišť pro ragby," pochvaloval si novozélandský kapitán Richie McCaw.

Když na konci první půle "vyfasoval" žlutou kartu a po něm se totéž přihodilo jeho spoluhráči Conradu Smithovi, nebylo All Blacks do smíchu. Jen ve třinácti lidech byli pod značným tlakem Pum a zkraje druhého dějství dokonce prohrávali 12:16.

Potom však zafungovala střídání novozélandského kouče Hansena. Výrazné oživení v útoku přinesly příchody Sonny Billiho Williamse a Aarona Smithe. Ten položil první pětku světových jedniček na tomto turnaji, v 66. minutě následovala druhá zásluhou Sama Canea - a obrat v zápase byl dokonán. 

Oporou vítězné ekipy byla rovněž útoková spojka Dan Carter, jenž se svými kopy postaral o 16 bodů.

Argentinci si přesto za svůj výkon zasloužili slova uznání. "Na mistrovství budou hrozbou pro každého. Jsou hodně chytří ve skrumážích. Pokud budou takto hrát i nadále, potrápí řadu soupeřů," okomentoval jejich novozélandský kouč Steve Hansen.

Výsledky MS v ragby

Skupina A: Wales - Uruguay 54:9 (28:9).

Skupina B: Samoa - USA 25:16 (14:8).

Skupina C: Nový Zéland - Argentina 26:16 (12:13).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články