Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Na úvod šampionátu favorit nezaváhal. Anglie zdolala Fidži

Londýn - Na legendárním Twickenham Stadium se otevřely brány v pořadí 8. mistrovství světa v ragby, které hostí kolébka tohoto sportu, Anglie. Po zahajovacím ceremoniálu šampionátu následoval úvodní duel mistrovství, v němž se potkal domácí tým s výběrem Fidži. Hráči Albionu v utkání splnili úlohu favorita a porazili pošesté v řadě svého soupeře, tentokráte poměrem 35:11.

Utkání Anglie - Fidži
zdroj: REUTERS autor: Stefan Wermuth

Hvězdou utkání byl domácí zadák Mike Brown, který hýřil aktivitou a byl za to odměněn položením dvou pětek. Dalších osm bodů přidal pro Anglii dvěma proměněnými trestnými kopy a jedním prokopem George Ford.

Celkově byla domácí ekipa lepší v mlýnech a přesnější v kopech. A pozornou obranou eliminovala hrozbu rychlých protiútoků ze strany Fidži.

V sobotu pokračuje šampionát hned čtyřmi zápasy. Měření sil ve skupině B mezi Jihoafrickou republikou a Japonskem odvysílá od 17:30 v přímém přenosu ČT sport a náš web.

Utkání Anglie-Fidži bylo počátkem šestitýdenního maratonu s porcí 48 zápasů (//sport/ms-v-ragby/320933-program-a-vysledky-ms-v-ragby-2015/). O turnaj je obrovský zájem, z celkového počtu 2,45 milionu lístků je již vyprodaná drtivá většina vstupenek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články