Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hüberliová s Brunnerovou slaví evropský titul z plážového volejbalu

Již bez českého zastoupení pokračuje mistrovství Evropy v plážovém volejbalu ve Vídni. Svůj druhý titul si připsaly po hladcé výhře 2:0 nad španělským párem Švýcarky Tanja Hüberliová a Nina Brunnerová. Bronz připadl německému páru Ludwigová – Lippmannová. 

Švýcarské duo Hüberliová s Brunnerovou
zdroj: Reuters autor: Mistrovství Evropy žen v pozemním hokeji, druhá di

Ve Vídni splnily Švýcarky roli nasazených jedniček a zopakovaly zlato z předloňska, které získaly ve stejném městě. Loni v Mnichově finále prohrály, tentokrát v něm zdolaly španělský pár Daniela Álvarezová a Tania Morenová jasně 21:12 a 21:13.

Již devátou evropskou medaili získala Laura Ludwigová, čtyřnásobná mistryně kontinentu. Sedmatřicetiletá Němka i po druhé mateřské pauze prokázala, že patří mezi špičku, a prosadila se na další pódium s Louisou Lippmannovou. Na písku přitom spolu hrají od loňského listopadu, do té doby Lippmannová byla v šestkové reprezentaci.

Češi se do bojů o medaile neprobojovali

Z celkem čtyř českých párů se na zápas na centrálním kurtu probojovali do osmifinále pouze David Schweiner s Tadeášem Trousilem. Atmosféru v Red Bull Beach Areně pro 2500 diváků si užili, ačkoli po porážce se švédskými obhájci zlata Davidem Ahmanem a Jonatanem Helvigem pro ně šampionát skončil.

"Zážitek to byl vážně skvělý. Když jsem před pěti lety koukal na majory, co se tady hrály, tak byl vždycky můj sen zahrát si před takovýmhle publikem. Hlavně při písničce, kdy všichni diváci tleskají, takže jsem měl v zápase dost často husinu a fakt jsem si to užil," řekl dvaadvacetiletý Trousil, jenž v elitní české dvojici pár dnů před začátkem turnaje nahradil zraněného Ondřeje Perušiče.

Čeští fanoušci mohli také ocenit senzační tažení Miroslavy Dunárové s Danielou Resovou, které z pozice náhradnic dělily dva body od postupu do čtvrtfinále. Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou nabídly tři dramatické tie-breaky, Jakub Šépka s Tomášem Semerádem zase svedli vyrovnanou bitvu s bývalými světovými šampiony Alexanderem Brouwerem a Robertem Meeuwsenem z Nizozemska.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu ve Vídni:

Ženy:

Finále: Hüberliová, Brunnerová (1-Švýc.) - M. Álvarezová, Morenová (11-Šp.) 2:0 (12, 13),

o 3. místo: Ludwigová, Lippmannová (18-Něm.) - Mäderová, A. Vergéová, Dépréová (5-Švýc.) 2:1 (14, -18, 11).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články