Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na MS nepokračují už ani Schweiner s Trousilem, vypadli se švédskými obhájci titulu

David Schweiner a Tadeáš Trousil skončili na MS v beachvolejbalu v osmifinále po prohře 16:21 a 15:21 se švédskými obhájci zlata Ahmanem, Hellvigem. Jakub Šépka s Tomášem Semerádem a Miroslava Dunárová s Danielou Resovou se s turnajem rozloučili také. 

David Schweiner v akci
zdroj: facebook.com/Beachvolleyball team Perušič & Schwei

Češky Dunárová s Resovou byly přitom v utkání s Nizozemkami Emi van Drielovou a Brecht Piersmaovou dva body od senzačního postupu do čtvrtfinále, nakonec ale prohrály 1:2 na sety a obsadily dělené deváté místo. České hráčky celý první set dotahovaly ztrátu, ale čtyřmi body v řadě od stavu 17:19 sadu získaly.

Ve druhém setu brněnské volejbalistky několikrát dělily od výhry dva míče, ale Nizozemky je k mečbolu nepustily a samy proměnily sedmý setbol na 26:24. V tie-breaku van Drielová s Piersmanovou i díky několika technickým chybám Češek odskočily na pětibodový rozdíl, který nakonec ještě zvýraznily na 15:8.

"Šly jsme do toho s tím, že nemáme co ztratit, ale samozřejmě jsme byly nervózní. Holky jsou zkušené hráčky a věděli jsme, že to bude strašně těžké. Nakonec se nám zadařilo zahrát hodně dobře a teď nás trochu mrzí, že to o ten kousek nevyšlo," řekla Dunárová. "V tie-breaku nás holky zatlačily servisem, nám se naopak nepodařilo je ubránit tolik jako v předchozích setech," vysvětlila Resová.

David Schweiner v akci
zdroj: facebook.com/Beachvolleyball team Perušič & Schwei

V osmifinále Schweiner s Trousilem podlehli na centrkurtu Ahmanovi s Helvigem po nadějném začátku jasně 16:21 a 15:21. Neoplatili jim tak finálovou porážku z loňského ME v Mnichově, kde hrál Schweiner po boku tradičního parťáka Ondřeje Perušiče. Toho do Vídně nepustilo zranění břišního svalu.

"Měl jsem trochu víc přiriskovat servis, a byť Švédové hráli dobře, bylo potřeba přidat trochu víc bloků, aby to měl Tadeáš jednodušší v poli. To se mi bohužel nepovedlo, ale každý den není posvícení," řekl Schweiner.

"Zážitek to byl vážně skvělý. Když jsem před pěti lety koukal na majory, co se tady hrály, tak byl vždycky můj sen zahrát si před takovýmhle publikem. Hlavně při písničce, kdy všichni diváci tleskají, takže jsem měl v zápase dost často husinu a fakt jsem si to užil," uvedl Trousil.

Šépka se Semerádem nestačili na nizozemský pár Leon Luini – Yorick de Groot a podlehli po sadách 16:21 a 24:26, přičemž pátý tým nedávného ME do 22 let nevyužil ve druhém setu čtyři setboly. "Oni v závěru hodně smečovali a mně tam míče hodně chodily mezi rukama nebo těsně vedle. Bohužel jsem nepřidal rozdílový bodový blok, který by zápas poslal do tie-breaku," uvedl Semerád. "Před zápasem byli Nizozemci nepochybně favorité, ale v průběhu jsme cítili šance a teď nás mrzí, že jsme je neproměnili," doplnil Šépka.

"Oproti minulému roku, kdy jsme skončili hned po skupině, je to zlepšení. Ve čtvrtek jsme zahráli dva dobré zápasy, v pátek to od nás taky bylo celkem solidní. Ještě teď vyladit pár chyb, poučit se do příštího roku a snad se zas příště dostaneme aspoň o kolo dál," zhodnotil působení na druhém evropském šampionátu po loňské premiéře Semerád.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu ve Vídni:

Muži – play-off, 1. kolo: Schweiner, Trousil (2-ČR) – H. Mol, Berntsen (16-Nor.) 2:1 (19, -19, 13), De Groot, Luini (11-Niz.) – Šépka, Semerád (21-ČR) 2:0 (16, 24).

2. kolo: Ahman, Hellvig (3-Švéd.) - Schweiner, Trousil 2:0 (16, 15).

Ženy – play-off, 2. kolo: van Drielová, Piersmaová (21-Niz.) – Dunárová, Resová (23-ČR) 2:1 (-19, 24, 8).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články