Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Překvapivý úspěch pro Dunárovou a Resovou. Schweiner s Trousilem postupují na ME také

David Schweiner a Tadeáš Trousil budou na mistrovství Evropy hrát play-off, když přešli přes Italy Lupa a Rossiho 2:0 na sety. Uspěli i Jakub Šépka s Tomášem Semerádem, kteří zdolali jiné Italy Benziho s Bonifazim (2:1). 

David Schweiner v akci
zdroj: facebook.com/Beachvolleyball team Perušič & Schwei

Dunárová s Resovou, které se na ME dostaly na poslední chvíli místo původně kvalifikovaných Markéty Nausch Slukové a Heleny Havelkové, zvládly proti Švýcarkám těsné koncovky obou setů. První zakončila Dunárová esem, ve druhém Češky dotáhly ztrátu, odvrátily i setbol a třemi body v řadě dosáhly na výhru. "Měly jsme velmi přívětivý los. To samé si myslely i soupeřky, ale my jsme to dokázaly," řekla Resová. "Pořád se držíme při zemi. Každý odehraný balon a set tady je pro nás obrovská zkušenost, protože konkurence je neuvěřitelná," doplnila Dunárová.

Vicemistr Evropy Schweiner s Trousilem, jenž nahradil v elitní české dvojici zraněného Ondřeje Perušiče, prohráli vyrovnaný duel se španělskými sourozenci Javierem a Alejandrem Huertovými 19:21, 19:21. V úvodním setu se jim povedlo srovnat z nepříznivého skóre 13:18 na 18:18, ale na obrat stejně jako ve druhé sadě nedosáhli.

Zápas o udržení v turnaji proti Lupovi s Rossim vyšel Schweinerovi s Trousilem výrazně lépe. Po vyrovnané první sadě už Češi ve druhé na kurtu panovali. Hned zkraje se jim povedla málo vídaná šňůra devíti bodů a vedení v místy exhibičním tempu s přehledem udrželi do konce.

"Ještě na začátku prvního setu mi nevyšlo pár příjmů, takže jsem se pořádně nemohl dostat do ztráty. Jakmile jsem zlepšil příjem, tak už jsem se cítil skvěle, nervozita ze mne spadla a začalo se mi dařit," prohlásil po výhře Trousil. "Italové byli hodně pod tlakem, bylo i vidět, že jsou hodně unavení. Chtěli jsme to dohrát co nejrychleji, protože víme, že jsou oba hodně zkušení hráči a umějí se vrátit do zápasu," uvedl Schweiner.

Hermannová se Štochlovou tak nezopakovaly předloňskou devátou příčku ze společného debutu na témže místě. České jedničky hned zkraje střetnutí nabraly pětibodovou ztrátu, kterou už nedohnaly a prohrály 17:21. Ve druhém setu si vypracovaly setbol, pak odvrátily mečbol, a nakonec sadu získaly poměrem 24:22. Ve vyrovnaném tie-breaku jako první odskočily Litevky a po vítězství 15:12 dovedly zápas ke kýženému konci.

Druhý mužský pár Jakub Šépka s Tomášem Semerádem ve svém úvodním duelu ve skupině E podlehl po boji 14:21, 21:19 a 12:15 nizozemským mistrům světa z roku 2013 Alexanderu Brouwerovi a Robertu Meeuwsenovi. Pátý tým nedávného ME do 22 let však večer přehrál Italy Benziho s Bonifazim a rovněž bude ve Vídni v pátek pokračovat.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu ve Vídni:

Muži:
Skupina B:

A. Huerta, J. Huerta (31-Šp.) – Schweiner, Trousil (2-ČR) 2:0 (19, 19), Schweiner, Trousil – Lupo, Rossi (18-It.) 2:0 (18, 11).

Skupina E:
Brouwer, Meeuwsen (12-Niz.) - Šépka, Semerád (21-ČR) 2:1 (14, -19, 12), Šépka, Semerád - Benzi, Bonifazi (28-It.) 2:1 (16, -23, 10).

Ženy:
Play-off, 1. kolo:
Paulikieneová, Raupelyteová (13-Lit.) – Hermannová, Štochlová (14-ČR) 2:1 (17, -22, 12), Dunárová, Resová (23-ČR) – Benteleová, Lutzová (25-Švýc.) 2:0 (20, 20).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články