Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Zápasníkům v řecko-římském stylu se nedařilo, nejdále došli Novák a Varga

Paříž - Zápasník v řeckořímském stylu Michal Novák napodobil na mistrovství světa v Paříži pondělní výkon Oldřicha Vargy a ve váze do 66 kilogramů postoupil do osmifinále. Následně však stejně jako jeho reprezentační kolega v kategorii do 75 kg dvakrát prohrál. Pro staršího z bratrů Nováků Petra skončil šampionát hned po prvním duelu.

Je nám líto, video expirovalo.
Zápasníkům se na MS nedařilo, jednu výhru získal jen Varga

Michal Novák zvládl úvodní kolo ve váze do 66 kilogramů, čínského soupeře Ťiang Jüana porazil 2:1 na body. V osmifinále pak ale nestačil na Poláka Mateusze Lucjana Bernateka. Loňský mistr Evropy do 23 let souboj po vyrovnaném úvodu zcela ovládl a českého reprezentanta porazil před limitem na technickou převahu.

Petr Novák, jenž měl na začátku loňského roku pozitivní test na meldonium, musel ve váze do 80 kilogramů absolvovat kvalifikaci a úvodní duel nezvládl. Se Švédem Alexem Michelem Bjurbergem chyboval hned v úvodu a nakonec prohrál 3:5 na body.

Také Varga skončil v osmifinále

Varga v prvním kole v hale Bercy porazil Litevce Pauliuse Galkinase a v osmifinále se utkal s bývalým mistrem Evropy Alexandrem Čechirkinem z Ruska. Nad šestým mužem světového žebříčku sice český reprezentant po úvodní části vedl, pak se ale dostal pod tlak a skončil na zádech.

Čechirkin následně došel až do finále, díky čemuž dostal Varga šanci v opravném pavouku, kde ale hned v prvním utkání podlehl 1:2 Fatihu Cengizovi z Turecka.

Zkušený Artur Omarov, jenž byl jednou z českých nadějí na medaili, prohrál ve váze do 98 kilogramů úvodní duel s Gruzíncem Revazim Nadareišvilim. Matouš Morbitzer nestačil v kategorii do 71 kg v prvním kole na Američana Patricka Harrisona Smithe.

Mistrovství světa v zápasu v Paříži:

Muži - řeckořímský styl: Do 71 kg: 1. Stäbler (Něm.), 2. Žadrajev (Kaz.), 3. Garají (Írán) a Korpási (Maď.), ...32. Morbitzer (ČR). Do 75 kg: 1. Nemeš (Srb.), 2. Čechirkin (Rus.), 3. Abdvalí (Írán) a Lörincz (Maď.), ..15. Varga (ČR). Do 85 kg: 1. Basar (Tur.), 2. Kudla (Něm.), 3. Núrí (Írán) a Kobliašvili (Gruz.). Do 98 kg: 1. Aleksanjan (Arm.), 2. Jevlojev (Rus.), 3. Kiss (Maď.) a Nadareišvili (Gruz.), ...23. Omarov (ČR).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články