Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Zápasnici Hanzlíčkovou čeká MS. Mám dobře natrénováno, hlásí

Praha – Sedm statečných českých reprezentantů ladí v těchto dnech formu na mistrovství světa v řecko-římském zápase a ve volném stylu, které od pondělí hostí Paříž. Spravit chuť po nevydařeném evropském šampionátu si chce olympionička Adéla Hanzlíčková.

Je nám líto, video expirovalo.
Hanzlíčková se připravuje na MS

Na jaře vybojovala potřetí v řadě stříbrnou medaili na mistrovství Evropy do 23 let. Na květnovém evropském šampionátu žen ovšem skončila už v prvním kole. "Ještě si to musí v hlavě všechno srovnat - průběh utkání, taktiku. Nesmí být zbrklá," uvedl reprezentační trenér Milan Hemza.

Hanzlíčková připouští, že stříbrná medaile je uklidňující pro zbytek sezony. "Je dobrý pocit, když za tu sezonu už mám nějaký výsledek a ta dřina nepřijde vniveč. Pořád jsem ještě mladá. Věk zápasnice na vrcholu je kolem 27 let," uvedla třiadvacetiletá rodačka z Brna.

Že sbírá úspěchy do 23 let, ale mezi seniorkami zatím nepřicházejí, ji nechává v klidu. "Jsem mezi seniorkami jednou z nejmladších. Ještě nemám tolik zkušeností, tak natrénováno a občas mě svazuje tréma. Pak dělám zbrklé kraviny a občas si tím prohraju zápas sama. Trenér se mnou chvíli nemluví a je naštvaný, ale pak se uklidní a něco mi k tomu řekne. Časem se z toho vyzápasím, je to i hodně o zkušenostech," věří Hanzlíčková.

V Česku nemá Hanzlíčková dostatek tréninkových partnerek, a tak trénuje v zahraničí nebo s českými reprezentanty. Na MS se ale cítí dobře připravena. "Musím ještě poladit váhu, ale myslím, že mám dobře natrénováno," řekla Hanzlíčková. Její den přijde na MS ve středu 23. srpna.

Konkrétní cíl říct nechtěla. "Budu zápasit co nejlépe. A snažit se ukázat vše, co jsem natrénovala. Chtěla bych být v té lepší polovině. Když je člověk dobře připravený, nezáleží ani tolik na losu, i když bych byla radši, kdybych si vylosovala dobře a nemusela jít hned předkolo. Na štěstí ale nechci spoléhat," zdůraznila Hanzlíčková. Hlavní je pro ni listopadové MS do 23 let v Polsku, kde bych ráda dosáhla na větší úspěch.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články